1 z 9
Kurczak w cieście francuskim
Filety z kurczaka ze szpinakiem, serem i suszonymi pomidorami, pieczone w cieście francuskim. Zobacz jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 9
Kurczak w cieście francuskim. Krok 1
Na początek oczyść filety z kurczaka. Następnie podziel je w poprzek, tworząc tzw. kieszonkę.
3 z 9
Kurczak w cieście francuskim. Krok 2
Posyp mięso przyprawami: solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki.
4 z 9
Kurczak w cieście francuskim. Krok 3
Podsmaż szpinak na patelni. Dodaj masło, posiekany ząbek czosnku oraz sól i pieprz. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki: mozzarelle pokrój na plastry lub zetrzyj na tarce, a suszone pomidory wyjmij z zalewy i posiekaj na paseczki.