Przypalony brokuł z sosem sojowym i cytrynowym majonezem
Michał Korkosz przygotował to danie, inspirując się posiłkiem jedzonym w restauracji Źródło w Warszawie. Następnie zapragnął zrobić własną wersję podrasowaną makiem.
Książka pachnąca szarlotką na palonym maśle
Książka Michała Korkosza to zaskakujące wydawnictwo, bo pachnie szarlotką na palonym maśle. Autor książki chciał, aby jego nowa publikacja pachniała przyprawami korzennymi, wanilią, tonką i pieczonym jabłkiem. Bloger stworzył autorski zapach o nazwie Nowe Rozkoszne w perfumerii M061, który można powąchać na trasie promującej nowe wydawnictwo.
Michał Korkosz
Michał Korkosz to autor popularnych przepisów, które pokochali internauci i czytelnicy jego bloga. Zaczął gotować jako dziecko, zafascynowany gotowaniem Nigelli Lawson. Od 2016 roku prowadzi bloga Rozkoszny, który szybko zyskał grono odbiorców i został wyróżniony dwiema nagrodami SAVEUR w kategorii fotografii kulinarnej.