5 z 12
![Gotowe ciasto podziel na pół i jedną część zawiń w folię...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/02/94/62b426a0cb746_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto pleśniak. Krok 3
Gotowe ciasto podziel na pół i jedną część zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
Drugą część znów podziel na pół. Do jednej połówki dodaj kakao i wyrób w misce. Obie części zawiń oddzielnie w folię spożywczą i również schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
6 z 12
![Gdy ciasto się schłodzi weź większą, jasną część, rozwałkuj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a0/88/62b426a557a81_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto pleśniak. Krok 4
Gdy ciasto się schłodzi weź większą, jasną część, rozwałkuj i wylep nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
7 z 12
![Następnie posmaruj spód ciasta dżemem i zetrzyj ciemne,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ca/2f/62b426ae8d291_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto pleśniak. Krok 5
Następnie posmaruj spód ciasta dżemem i zetrzyj ciemne, kakaowe ciasto.
8 z 12
![Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/42/a8/62b426b3035c5_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto pleśniak. Krok 6
Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną pianę.
Wyłóż ją na pleśniaka, Na wierzch zetrzyj jasne ciasto.
Piecz całość w 170 stopniach przez ok. 50 minut.