5/26
Cztery Ściany...

Cztery Ściany
- Piotrkowska 89

MENU A

- Burak, ricotta, malina
Mille feuille z ricottą i konfitowana cytryną, kiszony burak ćwikłowy
- Karkówka, brokuł, kasza Manna
Długo pieczona karkówka wieprzowa,
wariacja brokułowa, smażona kasza manna
- Rabarbar, kakao, bazylia
Mus jogurtowy z bazylią, konfitowany rabarbar, kruche ciastko, sorbet rabarbarowy z pieprzem tasmańskim

MENU B
- Burak, ricotta, malina
Mille feuille z ricottą i konfitowaną cytryną, kiszony burak ćwikłowy
- Bulgur, warzywa, kolendra
Kaszotto z zielonymi warzywami, gołąbek z warzywami i ziołami, smażone szparagi
- Rabarbar, kakao, bazylia
Mus jogurtowy z bazylią, konfitowany rabarbar, kruche ciastko, sorbet rabarbarowy z pieprzem tasmańskim

6/26
Fatamorgana...

Fatamorgana
- Księży Młyn 16

MENU A
- Wiosenny ogródek, czyli nowalijki w jadalnej ziemi
- Kompresowane żołądki z indyka, duszona biała kapusta w sosie demi glace, kluski kładzione z emulsją maślano szczypiorkową.
- Bajaderka z Fatamorgany
Trufla czekoladowa obtoczona domowymi pieguskami, lody kokosowe, żel z rumu

MENU B
- Wiosenny ogródek, czyli nowalijki w jadalnej ziemi
- Dwa ziemniaki w pięciu odsłonach
Chipsy i espuma serowa z ziemniaka truflowego. Fondant, puree z pieczonym czosnkiem, kluska ziemniaczana
- Bajaderka z Fatamorgany
Trufla czekoladowa obtoczona domowymi pieguskami, lody kokosowe, żel z rumu

7/26
Filharmonia Smaku...

Filharmonia Smaku
- Pabianicka 132

MENU A
- Ceviche, majonez wasabi, koper, limonka, kapary
- Comber z królika, kurczak, por, kasza perłowa, szparagi, demi glace, topinambur
- Maślanka, porzeczka, biała czekolada, owsianka, biszkopt czekoladowy

MENU B
- Assiette marchewkowy
- Pietruszka, zielony groszek, seler, por, sos z palonych warzyw korzeniowych
- Maślanka, porzeczka, biała czekolada, owsianka, biszkopt czekoladowy

8/26
Klub Wino...

Klub Wino
- Piotrkowska 217

MENU A
- ZIEMNIAK W CAŁOŚCI
Krem z pieczonych w maśle ziemniaków z oliwą z wędzonych warzyw i chipsami ze skórek ziemniaków.
- KURCZAK W CAŁOŚCI
Pierś kurczaka kukurydzianego, jus drobiowe z kości i korpusów, chips ze skóry, krokiet z podrobami, ziemniak gotowany w drobiowym tłuszczu i palony kalafior.
- POMIDOR W CAŁOŚCI
Pudding z miąższu pomidora z miodem, sorbet z soku pomidora, sezamek z pestek i chips ze skóry.

MENU B
- ZIEMNIAK W CAŁOŚCI
Krem z pieczonych w maśle ziemniaków z oliwą z wędzonych warzyw i chipsami ze skórek ziemniaków.
- KALAFIOR W CAŁOŚCI
Pieczony w maśle kalafior, duszony w śmietanie i miodzie głąb kalafiora z serem pleśniowym i kminek, ziemniak i chipsy ze skórek ziemniaków.
- POMIDOR W CAŁOŚCI
Pudding z miąższu pomidora z miodem, sorbet z soku pomidora, sezamek z pestek i chips ze skóry.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Zobacz również

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja