Cztery Ściany
- Piotrkowska 89
MENU A
- Burak, ricotta, malina
Mille feuille z ricottą i konfitowana cytryną, kiszony burak ćwikłowy
- Karkówka, brokuł, kasza Manna
Długo pieczona karkówka wieprzowa,
wariacja brokułowa, smażona kasza manna
- Rabarbar, kakao, bazylia
Mus jogurtowy z bazylią, konfitowany rabarbar, kruche ciastko, sorbet rabarbarowy z pieprzem tasmańskim
MENU B
- Burak, ricotta, malina
Mille feuille z ricottą i konfitowaną cytryną, kiszony burak ćwikłowy
- Bulgur, warzywa, kolendra
Kaszotto z zielonymi warzywami, gołąbek z warzywami i ziołami, smażone szparagi
- Rabarbar, kakao, bazylia
Mus jogurtowy z bazylią, konfitowany rabarbar, kruche ciastko, sorbet rabarbarowy z pieprzem tasmańskim
Fatamorgana
- Księży Młyn 16
MENU A
- Wiosenny ogródek, czyli nowalijki w jadalnej ziemi
- Kompresowane żołądki z indyka, duszona biała kapusta w sosie demi glace, kluski kładzione z emulsją maślano szczypiorkową.
- Bajaderka z Fatamorgany
Trufla czekoladowa obtoczona domowymi pieguskami, lody kokosowe, żel z rumu
MENU B
- Wiosenny ogródek, czyli nowalijki w jadalnej ziemi
- Dwa ziemniaki w pięciu odsłonach
Chipsy i espuma serowa z ziemniaka truflowego. Fondant, puree z pieczonym czosnkiem, kluska ziemniaczana
- Bajaderka z Fatamorgany
Trufla czekoladowa obtoczona domowymi pieguskami, lody kokosowe, żel z rumu
Filharmonia Smaku
- Pabianicka 132
MENU A
- Ceviche, majonez wasabi, koper, limonka, kapary
- Comber z królika, kurczak, por, kasza perłowa, szparagi, demi glace, topinambur
- Maślanka, porzeczka, biała czekolada, owsianka, biszkopt czekoladowy
MENU B
- Assiette marchewkowy
- Pietruszka, zielony groszek, seler, por, sos z palonych warzyw korzeniowych
- Maślanka, porzeczka, biała czekolada, owsianka, biszkopt czekoladowy
Klub Wino
- Piotrkowska 217
MENU A
- ZIEMNIAK W CAŁOŚCI
Krem z pieczonych w maśle ziemniaków z oliwą z wędzonych warzyw i chipsami ze skórek ziemniaków.
- KURCZAK W CAŁOŚCI
Pierś kurczaka kukurydzianego, jus drobiowe z kości i korpusów, chips ze skóry, krokiet z podrobami, ziemniak gotowany w drobiowym tłuszczu i palony kalafior.
- POMIDOR W CAŁOŚCI
Pudding z miąższu pomidora z miodem, sorbet z soku pomidora, sezamek z pestek i chips ze skóry.
MENU B
- ZIEMNIAK W CAŁOŚCI
Krem z pieczonych w maśle ziemniaków z oliwą z wędzonych warzyw i chipsami ze skórek ziemniaków.
- KALAFIOR W CAŁOŚCI
Pieczony w maśle kalafior, duszony w śmietanie i miodzie głąb kalafiora z serem pleśniowym i kminek, ziemniak i chipsy ze skórek ziemniaków.
- POMIDOR W CAŁOŚCI
Pudding z miąższu pomidora z miodem, sorbet z soku pomidora, sezamek z pestek i chips ze skóry.