1/10
Krem kajmakowy
Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Krem kajmakowy. Przepis
Przepis na krem kajmakowy jest niewiarygodnie prosty i bardzo szybki do przygotowania. Można smarować nim tort, a także dekorować babeczki. Smakuje przepysznie.
3/10
Krem kajmakowy. Krok 1
Do przygotowania kremu potrzebujesz ok. 500 g (1 puszka) gotowej masy kajmakowej lub krówkowej. Możesz także zrobić ją samodzielnie, gotując w wodzie przez półtorej godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego.
4/10
Krem kajmakowy. Krok 2
Zarówno masło jak i masa kajmakowa muszą mieć pokojową temperaturę. Wyjmij je godzinę wcześniej z lodówki. Zacznij miksować miękkie masło.