5 z 8
![Mąkę pszenną trzeba przesiać razem z proszkiem do pieczenia...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5b/10/650833f8c2083_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Muffiy ze śliwkami. Suche składniki
Mąkę pszenną trzeba przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać do mokrych składników, wymieszać i wypełnić nimi papilotki umieszczone w foremce na muffiny.
6 z 8
![Pokrojone w ćwiartki śliwki trzeba przyprawić przyprawą do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/91/a3/6508350e91bf9_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Muffiny ze śliwkami. Przyprawianie owoców
Pokrojone w ćwiartki śliwki trzeba przyprawić przyprawą do piernika lub cynamonem
7 z 8
![Muffiny ze śliwkami należy piec przez 20 minut w 180°...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ef/68/650836e35e9de_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Muffiny ze śliwkami
Muffiny ze śliwkami należy piec przez 20 minut w 180° Celsjusza, aż babeczki urosną, zarumienią się z wierzchu, a wetknięty w środek patyczek będzie suchy.