Kulminacyjnym punktem akcji będzie Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia. Wtedy do kampanii dołączają partnerzy aplikacji „To Good To Go”. Jest ona skierowana do ludzi prowadzących bary, restauracje. Dzięki tej aplikacji można odzyskać dania i produkty, które normalnie trafiłyby do śmieci!
CZYTAJ DALEJ >>>>
Wraz z kampanią „nie marnuje 1/3” oraz wsparciem Jemy w Łodzi i Łódzkiego Centrum Wydarzeń, do aplikacji Too Good To Go werbowane są kolejne lokalne bary i restauracje. Aplikacja ruszyła w lipcu, a od tego czasu tylko w Łodzi przechwycono 3800 paczek-niespodzianek, nie marnując tym samym 9 500 kg CO2. To tyle ile potrzeba do naładowania 1 681 491 smartfonów.
- Misją Too Good To Go jest być wszędzie tam, gdzie marnuje się żywność, dlatego niesamowicie cieszy nas popularność z jaką spotkała się aplikacja w Łodzi. - mówi Magdalena Marzec, Head of Marketing Too Good To Go w Polsce- Chętnych do ratowania paczek nie brakuje i kolejne miejsca coraz śmielej przyłączają się do inicjatywy Wszyscy są wygrani, właściciele nie marnują, użytkownicy mają pyszną niespodziankę i zyskuje Planeta.
LISTA RESTAURACJI >>>>
Z aplikacją Too Good To Go już działają:
Bez Espresso Mam Depresso,
Montag Piekarnia,
Pop'n'Art,
Takżetego,
BEZA coffee&bourbon,
Otwarte Drzwi,
Fit Cake Łódź,
Klucha Foodservice,
GANEK Bistro,
Panda Cafe,
Szwalnia smaków,
Prosto z Mostu,
Starbucks,
Pizza Hut,
North Fish
Korzystamy z możliwości aplikacji Too Good To Go i pozbywamy się niesprzedanych nadwyżek jedzenia, które zostają po całym dniu – twierdzi Paweł Frątczak, szef restauracji Także Tego. - Normalnie musielibyśmy je wyrzucić. Świeże i dobre produkty i dania, w tym obiadowe i desery są pakowane za to w paczki niespodzianki i odbierane przez użytkowników.
Do akcji można się dołączyć pisząc na adres [email protected]