5/11
Gotowe ciasto podziel na pół i jedną część zawiń w folię...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto pleśniak. Krok 3

Gotowe ciasto podziel na pół i jedną część zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
Drugą część znów podziel na pół. Do jednej połówki dodaj kakao i wyrób w misce. Obie części zawiń oddzielnie w folię spożywczą i również schowaj do lodówki na ok. 30 minut.

6/11
Gdy ciasto się schłodzi weź większą, jasną część, rozwałkuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto pleśniak. Krok 4

Gdy ciasto się schłodzi weź większą, jasną część, rozwałkuj i wylep nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

7/11
Następnie posmaruj spód ciasta dżemem i zetrzyj ciemne,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto pleśniak. Krok 5

Następnie posmaruj spód ciasta dżemem i zetrzyj ciemne, kakaowe ciasto.

8/11
Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto pleśniak. Krok 6

Pora na bezę: ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną pianę.
Wyłóż ją na pleśniaka, Na wierzch zetrzyj jasne ciasto.
Piecz całość w 170 stopniach przez ok. 50 minut.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Horoskop dzienny na wtorek. Sprawdź!

Horoskop dzienny na wtorek. Sprawdź!

Ósmoklasiści zaczynają egzaminy. Testy będą pisać przez trzy kolejne dni! FOTO FILM

Ósmoklasiści zaczynają egzaminy. Testy będą pisać przez trzy kolejne dni! FOTO FILM

Ruszyły zapisy na półkolonie miejskie 2024. WAŻNE TERMINY, CENY foto film

Ruszyły zapisy na półkolonie miejskie 2024. WAŻNE TERMINY, CENY foto film

Zobacz również

Ósmoklasiści zaczynają egzaminy. Testy będą pisać przez trzy kolejne dni! FOTO FILM

Ósmoklasiści zaczynają egzaminy. Testy będą pisać przez trzy kolejne dni! FOTO FILM

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później