1/4
Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego...
fot. Kristina Snowasp / Pexels

Warto korzystać ze sprawdzonych przepisów na ogórki kiszone

Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego warto korzystać ze sprawdzonych, babcinych przepisów.

2/4
Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie,...
fot. tycoon751/123RF

Kwaszonki a kiszonki

Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie, jednak nie oznaczają tego samego. Podczas procesu kwaszenia dodawany jest bowiem kwas octowy.

3/4
Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.
fot. Emilia_Baczynska/Pixabay

W czym kwasić ogórki?

Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.

4/4
Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które...
fot. sabyna75/123RF

Jakie składniki są potrzebne do kiszenia ogórków?

Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które dodajemy do kiszonych ogórków.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Odnowiono zabytkową kamienicę w pobliżu Nowego Centrum Łodzi

Odnowiono zabytkową kamienicę w pobliżu Nowego Centrum Łodzi

Profesor Krzysztof Jóźwik wybrany rektorem Politechniki Łódzkiej na drugą kadencję

Profesor Krzysztof Jóźwik wybrany rektorem Politechniki Łódzkiej na drugą kadencję

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Zobacz również

Trudne rodzinne relacje w sztuce Thomasa Bernharda na scenie Teatru im. S. Jaracza

Trudne rodzinne relacje w sztuce Thomasa Bernharda na scenie Teatru im. S. Jaracza

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy

Dlaczego kalafior żółknie w ogródku? Praktyczne wskazówki uprawy