1 z 6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2 z 6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3 z 6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4 z 6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najlepsze sposoby na wykorzystanie białek w kuchni. Zobacz 5 propozycji

Najlepsze sposoby na wykorzystanie białek w kuchni. Zobacz 5 propozycji

Pyszna sałatka ze świeżego szpinaku. Poznaj przepis na zieloną przystawkę

Pyszna sałatka ze świeżego szpinaku. Poznaj przepis na zieloną przystawkę

Zobacz również

Najlepsze leczo warzywne. Robię je z cukinii, papryki i pomidorów

Najlepsze leczo warzywne. Robię je z cukinii, papryki i pomidorów

Smakowity indyk z imbirem. Zjedz go, gdy unikasz ziemniaków

Smakowity indyk z imbirem. Zjedz go, gdy unikasz ziemniaków