1/12
Mazurek bezowy z lukrem kawowym
Ten mazurek pokochasz od pierwszego gryza! Zobacz przepis na mazurek bezowy z lukrem kawowym. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 1
Do przygotowania mazurka potrzebujesz mielonych migdałów. Możesz kupić gotowe lub samodzielnie zmielić całe migdały. Pamiętaj tylko, by je wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę.
3/12
Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 2
Zacznij miksować białka. Jak zaczną gęstnieć i robić się białe wsypuj po łyżce cukru i miksuj na sztywną pianę.
4/12
Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 3
Zmniejsz obroty miksera. Wsypuj stopniowo zmielone migdały. Na koniec dodaj także łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Miksuj jeszcze tylko minutę.