5/12
Gotowa masa ma być gęsta. Formę do pieczenia wyłóż papierem....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 4

Gotowa masa ma być gęsta. Formę do pieczenia wyłóż papierem. Przełóż do niej masę bezową.

6/12
Delikatnie wygładź ciasto. Piecz je w 120 stopniach przez...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 5

Delikatnie wygładź ciasto. Piecz je w 120 stopniach przez godzinę.

7/12
Gotowy spód bezowy wystudź, a następnie wyjmij z blaszki....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 6

Gotowy spód bezowy wystudź, a następnie wyjmij z blaszki. Teraz wystarczy go już tylko udekorować.

8/12
Zrób lukier kawowy. Najpierw rozpuść kawę w małej ilości...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 7

Zrób lukier kawowy. Najpierw rozpuść kawę w małej ilości wrzątku i dodaj do cukru pudru. Ucieraj na lśniący, gęsty lukier.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zobacz również

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?