Wyświetl ten post na Instagramie.Ciaaaaaacho FIT z truskawkami i kruszonką Ah jakie pyszniutkie ah jakie banalne Można je też zrobić z borówkami i innymi super sezonowymi owocami Kto #truskawkateam? *** Składniki (w temp. pokojowej) 2 jajka L 250g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180g erytrytolu 50g płynnego oleju kokosowego 180g jogurtu naturalnego 250g truskawek Kruszonka: 40g mąki orkiszowej, 30g oleju kokosowego (lekko miękkiego) , 30g erytrytolu. Zagniatamy dłońmi i wkładamy na 5 minut do zamrażarki. Jajka ubijamy z dodatkiem słodu na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej i delikatnie mieszamy łopatką. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i znowu delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy masę do formy (najlepiej 21cm średnicy), nakładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Nie wyciągamy z piekarnika, dopóki nie ostygnie:) Smacznego Współpraca: [email protected] (zindywidualizowany jadłospis, wskazówki treningowe) #fitciasto #fitprzepisy #fitsweets #food #fitfood #delicious #homemade #healthylifestyle #ciastodomowe #domowewypieki #sweetcake #pysznie #mniam #zdroweprzepisy #redukcja #szybkoizdrowo #zdrowydeser #zielonagora #ciasto #truskawki #zdroweodżywaniePost udostępniony przez FIT PRZEPISY MOTYWACJA (@niekraszewiczagnieszka) Cze 6, 2019 o 2:23 PDT
Ciaaaaaacho FIT z truskawkami i kruszonką Ah jakie pyszniutkie ah jakie banalne Można je też zrobić z borówkami i innymi super sezonowymi owocami Kto #truskawkateam? *** Składniki (w temp. pokojowej) 2 jajka L 250g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180g erytrytolu 50g płynnego oleju kokosowego 180g jogurtu naturalnego 250g truskawek Kruszonka: 40g mąki orkiszowej, 30g oleju kokosowego (lekko miękkiego) , 30g erytrytolu. Zagniatamy dłońmi i wkładamy na 5 minut do zamrażarki. Jajka ubijamy z dodatkiem słodu na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej i delikatnie mieszamy łopatką. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i znowu delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy masę do formy (najlepiej 21cm średnicy), nakładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Nie wyciągamy z piekarnika, dopóki nie ostygnie:) Smacznego Współpraca: [email protected] (zindywidualizowany jadłospis, wskazówki treningowe) #fitciasto #fitprzepisy #fitsweets #food #fitfood #delicious #homemade #healthylifestyle #ciastodomowe #domowewypieki #sweetcake #pysznie #mniam #zdroweprzepisy #redukcja #szybkoizdrowo #zdrowydeser #zielonagora #ciasto #truskawki #zdroweodżywanie
Post udostępniony przez FIT PRZEPISY MOTYWACJA (@niekraszewiczagnieszka) Cze 6, 2019 o 2:23 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Hejka Chciałabym Wam podziękować za tak miły odzew związany z e-bookiem! Dostałyśmy od Was mnóstwo pozytywnych wiadomości i mamy teraz mnóstwo energii do działania Jesteście najfajniejsi na świecie! . Wczoraj na śniadanie powstała taka o to pychotka: . Ugotowany makaron pełnoziarnisty wymieszałam z surowym makaronem z całej cukinii i podsmażyłam na łyżce pasty kokosowej i łyżce syropu klonowego. Wymieszałam z dużą szczyptą cynamonu. Makaron udekorowałam zmiksowanym serkiem wiejskim z erytrytolem (jeśli macie wanilię to dodajcie koniecznie ) i świeżymi owocami - truskawki i borówki to aktualnie moja miłość! Całość polałam jeszcze słodką pastą kokosową, która przy tej temperaturze jest cudownie płynna. Smakuje jak krem z rafaello Kupicie ją na stronie sklepu @kokos.bydgoszcz Dla chrupkości dodałam ziarenka kakao (od @purella_superfoods). Mniam . Jakie są Wasze ulubione śniadania na gorące dni? /Julka . . . . . . . . . . . . #fitspo #fit #makaron #zdrowejedzenie #pasta #deser #zdroweśniadanie #zdrowo #healthy #foodstagram #makaronztruskawkami #sylwester #makaronzcukinii #płatkiowsiane #ciasto #jedzenie #protein #makro #zdrowyprzepis #bezcukru #śniadanie #foodpic #wiemcojem #czekolada #cleaneating #truskawki #zdrowydeser #przepis #fitciastoPost udostępniony przez Foodies (@foodingreenpl) Cze 6, 2019 o 1:28 PDT
Hejka Chciałabym Wam podziękować za tak miły odzew związany z e-bookiem! Dostałyśmy od Was mnóstwo pozytywnych wiadomości i mamy teraz mnóstwo energii do działania Jesteście najfajniejsi na świecie! . Wczoraj na śniadanie powstała taka o to pychotka: . Ugotowany makaron pełnoziarnisty wymieszałam z surowym makaronem z całej cukinii i podsmażyłam na łyżce pasty kokosowej i łyżce syropu klonowego. Wymieszałam z dużą szczyptą cynamonu. Makaron udekorowałam zmiksowanym serkiem wiejskim z erytrytolem (jeśli macie wanilię to dodajcie koniecznie ) i świeżymi owocami - truskawki i borówki to aktualnie moja miłość! Całość polałam jeszcze słodką pastą kokosową, która przy tej temperaturze jest cudownie płynna. Smakuje jak krem z rafaello Kupicie ją na stronie sklepu @kokos.bydgoszcz Dla chrupkości dodałam ziarenka kakao (od @purella_superfoods). Mniam . Jakie są Wasze ulubione śniadania na gorące dni? /Julka . . . . . . . . . . . . #fitspo #fit #makaron #zdrowejedzenie #pasta #deser #zdroweśniadanie #zdrowo #healthy #foodstagram #makaronztruskawkami #sylwester #makaronzcukinii #płatkiowsiane #ciasto #jedzenie #protein #makro #zdrowyprzepis #bezcukru #śniadanie #foodpic #wiemcojem #czekolada #cleaneating #truskawki #zdrowydeser #przepis #fitciasto
Post udostępniony przez Foodies (@foodingreenpl) Cze 6, 2019 o 1:28 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Zajadę Was tymi truskawkami ale nie jest mi z tego powodu aaaani trochę przykro przeżyjecie? W kolejce mam jeszcze przynajmniej 3 przepisy Ten najświeższy bo robiony wczoraj i wrzucam teraz bo uważam, że to idealny deser na te gorące dni. Ja nie do końca przepadam za sernikami na zimno, bo zawsze kojarzyły mi się z taką galaretkowatą konsystencją... dlatego zmniejszyłam ilość żelatyny do niezbędnego minimum. Sernik trzyma formę ale jednocześnie jest obłędnie kremowy Nie robiłam tez klasycznej galaretki na wierzchu bo tez bardzo zle mi się kojarzy, dlatego truskawki tylko delikatnie polałam żelatyną, żeby się trzymały kupy i zostały pięknie błyszczące czyli teoche klasyk a trochę nie ale ty Werka łamiesz schematy.. szok SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI Forma 18cm Spód: 50g daktyli świeże lub suszone 50g płatków owsianych 50g migdałów daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min, po tym czasie zblendować na papkę, dodać płatki i migdały i całość zmiksowac na postać kruszonki. Wylepić spód formy wyłożonej papierem. Masa serowa: 250g twarogu półtłustego 250g sera ricotta (możecie zamienić na twaróg, ale ricotta daje super konsystencję) 200g jogurtu naturalnego 70g ksylitolu (zmieliłam go na puder) ekstrakt waniliowy 2 łyżki żelatyny żelatynę zalać kilkoma łyżkami wody i odstawić do napecznienia. Wszystkie pozostałe składniki zmiksowac na gładki krem. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej 2 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. Wlać do pozostałej części masy i całość dokładnie zamieszać, wylać na przygotowany spód (ja poukładałam jeszcze w środku truskawki). Schłodzić 3-4 godziny. Wierzch udekorować ulubionymi owocami i zalać żelatyną 1 łyżka żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ksylitolu Postępujemy z nią tak jak poprzednio, napęcznieje i rozpuszczamy. A Wy lubicie serniki na zimno? z czym najbardziej? Miłego dnia! #cheesecake#sernik#serniknazimno#sernikzowocami#strawberrycheesecake#sernikztruskawkamiPost udostępniony przez Weronika Młyńczyk (@werka.dietetyk) Cze 6, 2019 o 12:00 PDT
Zajadę Was tymi truskawkami ale nie jest mi z tego powodu aaaani trochę przykro przeżyjecie? W kolejce mam jeszcze przynajmniej 3 przepisy Ten najświeższy bo robiony wczoraj i wrzucam teraz bo uważam, że to idealny deser na te gorące dni. Ja nie do końca przepadam za sernikami na zimno, bo zawsze kojarzyły mi się z taką galaretkowatą konsystencją... dlatego zmniejszyłam ilość żelatyny do niezbędnego minimum. Sernik trzyma formę ale jednocześnie jest obłędnie kremowy Nie robiłam tez klasycznej galaretki na wierzchu bo tez bardzo zle mi się kojarzy, dlatego truskawki tylko delikatnie polałam żelatyną, żeby się trzymały kupy i zostały pięknie błyszczące czyli teoche klasyk a trochę nie ale ty Werka łamiesz schematy.. szok SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI Forma 18cm Spód: 50g daktyli świeże lub suszone 50g płatków owsianych 50g migdałów daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min, po tym czasie zblendować na papkę, dodać płatki i migdały i całość zmiksowac na postać kruszonki. Wylepić spód formy wyłożonej papierem. Masa serowa: 250g twarogu półtłustego 250g sera ricotta (możecie zamienić na twaróg, ale ricotta daje super konsystencję) 200g jogurtu naturalnego 70g ksylitolu (zmieliłam go na puder) ekstrakt waniliowy 2 łyżki żelatyny żelatynę zalać kilkoma łyżkami wody i odstawić do napecznienia. Wszystkie pozostałe składniki zmiksowac na gładki krem. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej 2 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. Wlać do pozostałej części masy i całość dokładnie zamieszać, wylać na przygotowany spód (ja poukładałam jeszcze w środku truskawki). Schłodzić 3-4 godziny. Wierzch udekorować ulubionymi owocami i zalać żelatyną 1 łyżka żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ksylitolu Postępujemy z nią tak jak poprzednio, napęcznieje i rozpuszczamy. A Wy lubicie serniki na zimno? z czym najbardziej? Miłego dnia! #cheesecake#sernik#serniknazimno#sernikzowocami#strawberrycheesecake#sernikztruskawkami
Post udostępniony przez Weronika Młyńczyk (@werka.dietetyk) Cze 6, 2019 o 12:00 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Taka kolacja - szpinak, truskawki, camembert, grillowane szparagi i krem balsamico. #martagotuje #kuchnia #kuchennewariacje #gotowanie #zonagotujaca #food #foodporn #instafood #mamawkuchni #foodcooking #gotowaniemojapasja #pomyslnaobiad #pomyslnakolacje #fit #fitmama #wiemcojem #zdrowojem #lekkojem #pyszniejem #dieta #wiosennie #pyszniejest #szpinak #truskawki #camembert #serpleśniowy #szparagi #grillowaneszparagi #grill #wolnechwilespedzamwkuchniPost udostępniony przez Marta Szczurowska-Sołtysiak (@szczurowskamarta) Cze 5, 2019 o 11:29 PDT
Taka kolacja - szpinak, truskawki, camembert, grillowane szparagi i krem balsamico. #martagotuje #kuchnia #kuchennewariacje #gotowanie #zonagotujaca #food #foodporn #instafood #mamawkuchni #foodcooking #gotowaniemojapasja #pomyslnaobiad #pomyslnakolacje #fit #fitmama #wiemcojem #zdrowojem #lekkojem #pyszniejem #dieta #wiosennie #pyszniejest #szpinak #truskawki #camembert #serpleśniowy #szparagi #grillowaneszparagi #grill #wolnechwilespedzamwkuchni
Post udostępniony przez Marta Szczurowska-Sołtysiak (@szczurowskamarta) Cze 5, 2019 o 11:29 PDT