Wyświetl ten post na Instagramie.Miałam dodać przepis na fit sernik ale na niego musicie jeszcze poczekać ________ Teraz dzielę się przepisem na mini tartę z jogurtem komosowo-sojowym i owocami. Można zjeść na śniadanie lub do popołudniowej kawki ___________________ Przepis : szklanka płatków orkiszowych można też żytnie 2 łyżki masła orzechowego 30 ml oleju koksowego rozpuszczonego 3/4 szklanki wiórek kokosowych garść orzechów ( rozdrobnić ) 30ml syropu klonowego lub miodu. Może być tez inny np daktylowy. małe lub średnie formy do tarty _____________ Mokre składniki wymieszać ze sobą i dodać do suchych. Wszystko dobrze wymieszać do kleistej konsystencji. Rozgrzać piekarnik do 170-180stopni . Do foremek dodać około 1-3 łyżki masy i dobrze wykleić. Pieczemy około 10 min. Ale radzę obserwować jak już cisto będzie zarumienione wyłączyć ____________ Na koniec nałożyłam jogurt i ozdobiłam owocami. Zapisz przepis żebyś mogła do niego wrócić a jak zrobisz to z chęcią zobaczę twoje wypieki możesz mnie zaznaczyć #katyrecipe Kto będzie robił ???? Kogo namówiłam __________ #zdrowesniadanie #fitprzepisy #fittarta #fitbabeczki #zdroweprzepisy #zdroweodzywianie #fitslodycze #truskawki #jagody #pomyslnasniadanie #breakfast #fitbreakfast #healthysweets #fitprzepisy #fitrecipe #cake #muffinki #zdroweciasto #zdrowejedzenie #pomyslnaciastoPost udostępniony przez Kasia Cichoń | Fitness (@katycichon) Cze 5, 2019 o 8:13 PDT
Miałam dodać przepis na fit sernik ale na niego musicie jeszcze poczekać ________ Teraz dzielę się przepisem na mini tartę z jogurtem komosowo-sojowym i owocami. Można zjeść na śniadanie lub do popołudniowej kawki ___________________ Przepis : szklanka płatków orkiszowych można też żytnie 2 łyżki masła orzechowego 30 ml oleju koksowego rozpuszczonego 3/4 szklanki wiórek kokosowych garść orzechów ( rozdrobnić ) 30ml syropu klonowego lub miodu. Może być tez inny np daktylowy. małe lub średnie formy do tarty _____________ Mokre składniki wymieszać ze sobą i dodać do suchych. Wszystko dobrze wymieszać do kleistej konsystencji. Rozgrzać piekarnik do 170-180stopni . Do foremek dodać około 1-3 łyżki masy i dobrze wykleić. Pieczemy około 10 min. Ale radzę obserwować jak już cisto będzie zarumienione wyłączyć ____________ Na koniec nałożyłam jogurt i ozdobiłam owocami. Zapisz przepis żebyś mogła do niego wrócić a jak zrobisz to z chęcią zobaczę twoje wypieki możesz mnie zaznaczyć #katyrecipe Kto będzie robił ???? Kogo namówiłam __________ #zdrowesniadanie #fitprzepisy #fittarta #fitbabeczki #zdroweprzepisy #zdroweodzywianie #fitslodycze #truskawki #jagody #pomyslnasniadanie #breakfast #fitbreakfast #healthysweets #fitprzepisy #fitrecipe #cake #muffinki #zdroweciasto #zdrowejedzenie #pomyslnaciasto
Post udostępniony przez Kasia Cichoń | Fitness (@katycichon) Cze 5, 2019 o 8:13 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Dawno nie było gofrów Robię podobnie jak zawsze. Czasem kombinuje z przepisami , ale te mi najbardziej smakują . . PRZEPIS: - dojrzały banan - łyżeczka/łyżka slodzidla(u mnie cukier kokosowy) - jajko - 2 łyżki jogurtu naturalnego (zazwyczaj daję mleczko kokosowe, ale nie miałam) - cynamon - aromat waniliowy - 60 g mąki(u mnie 40 g jaglanej i 20 g ryżowej) Banana rozgnieść, dodać reszte składników i piec w rozgrzanej gofrownicy ok 7 minut . . #gofry #sniadanie #zdrowesniadanie #fitsniadanie #deser #zdrowydeser #zdroweslodycze #sniadaniemistrzow #fitdeser #przepis #zdroweprzepisy #fitprzepisy #zdroweodzywianie #zdrowejedzenie #naslodko #omlet #healthyfood #healthybreakfast #breakfast #trening #odchudzanie #redukcja #dieta #zdrowadieta #zdrowegofry #czekolada #fitgofryPost udostępniony przez Magdalena Ciok, 26 (@theluckyone92) Cze 5, 2019 o 12:30 PDT
Dawno nie było gofrów Robię podobnie jak zawsze. Czasem kombinuje z przepisami , ale te mi najbardziej smakują . . PRZEPIS: - dojrzały banan - łyżeczka/łyżka slodzidla(u mnie cukier kokosowy) - jajko - 2 łyżki jogurtu naturalnego (zazwyczaj daję mleczko kokosowe, ale nie miałam) - cynamon - aromat waniliowy - 60 g mąki(u mnie 40 g jaglanej i 20 g ryżowej) Banana rozgnieść, dodać reszte składników i piec w rozgrzanej gofrownicy ok 7 minut . . #gofry #sniadanie #zdrowesniadanie #fitsniadanie #deser #zdrowydeser #zdroweslodycze #sniadaniemistrzow #fitdeser #przepis #zdroweprzepisy #fitprzepisy #zdroweodzywianie #zdrowejedzenie #naslodko #omlet #healthyfood #healthybreakfast #breakfast #trening #odchudzanie #redukcja #dieta #zdrowadieta #zdrowegofry #czekolada #fitgofry
Post udostępniony przez Magdalena Ciok, 26 (@theluckyone92) Cze 5, 2019 o 12:30 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Ciasto z truskawki z kremem ,na biszkopcie ....Cały przepis mojej babci Prosto ,szybko i pysznie Foremka 34 cm /25 cm Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru. 3 łyżki mąki 2 łyżki mączki ziemniaczanej Czubata łyzeczka proszku do pieczenia Białka ubić dodając po 1 łyż cukru....nastepnie po jednym żółtku.Mąki i proszek przesiać przez sitko i powoli mieszając ręcznie dodawać do masy. Piec 40 min.w tem.180 stopni. 2 galaretki truskawkowe Truskawki KREM 1 kostka miękkiego masła 5 łyżek cukru pudru 2 żółtka Wszystko zmiksować na gładki krem. Biszkopt nasączyć ostudzoną herbatą z cukrem ,posmarować kremem ,ułożyć pokrojone truskawki i zalać stężałymi galaretkami. Wstawić do lodówki.Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i truskawkami i miętą. Łatwizna... bo to zwykle ciacho jest Ale pyszne #biszkopt #biszkoptztruskawkami #truskawki ##galaretkatruskawkowa #galaretka #cake #ciasto #bitasmietana #pysznie #słodkości #deser #mięta #kremmaślanyPost udostępniony przez @ slodziakolandiaCze 6, 2019 o 4:56 PDT
Ciasto z truskawki z kremem ,na biszkopcie ....Cały przepis mojej babci Prosto ,szybko i pysznie Foremka 34 cm /25 cm Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru. 3 łyżki mąki 2 łyżki mączki ziemniaczanej Czubata łyzeczka proszku do pieczenia Białka ubić dodając po 1 łyż cukru....nastepnie po jednym żółtku.Mąki i proszek przesiać przez sitko i powoli mieszając ręcznie dodawać do masy. Piec 40 min.w tem.180 stopni. 2 galaretki truskawkowe Truskawki KREM 1 kostka miękkiego masła 5 łyżek cukru pudru 2 żółtka Wszystko zmiksować na gładki krem. Biszkopt nasączyć ostudzoną herbatą z cukrem ,posmarować kremem ,ułożyć pokrojone truskawki i zalać stężałymi galaretkami. Wstawić do lodówki.Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i truskawkami i miętą. Łatwizna... bo to zwykle ciacho jest Ale pyszne #biszkopt #biszkoptztruskawkami #truskawki ##galaretkatruskawkowa #galaretka #cake #ciasto #bitasmietana #pysznie #słodkości #deser #mięta #kremmaślany
Post udostępniony przez @ slodziakolandiaCze 6, 2019 o 4:56 PDT
Wyświetl ten post na Instagramie.Sezonu truskawkowego cd Drożdżówki, drożdżowe, drożdżóweczki... Mega porcja ⅔szkl letniego mleka,80g świeżych drożdży, 1kg mąki pszennej typ450, ⅔szkl cukru,4jajka "L" 200g dobrego roztopionego masła, 1łyżeczka soli. Z pokruszonych drożdży, 2 lyzek cukru i odrobiny mleka zrobić rozczyn. Jak drożdże "ruszą" wyrobić z pozostałymi składnikami na koncu dodać masło. Kiedy ciasto będzie gładkie wyłożyć do podwohenua objętości w misce opruszonej mąką. Przykryć ściereczką. Połówki truskawek Nadzienie: 500g twarogu półtłustego "klinek" 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 jajko 3 łyżki suchej kaszy manny błyskawicznej 6-7 łyżek cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej Składniki połączyć ze sobą ucierając widelcem. Wyrośnięte ciasto zagnieść kilka razy, uformować wałek, pokroić na 20 równych kawałków. Każdy uformować dłońmi w kulkę wyłożyć na blaszkę zostawiając spory odstęp. Przykryć do wyrośnięcia na 15-20min. Po tym czasie dnem szklanki odcisnąć w każdej drożdżówce dołek, napełnić masą serową, ułożyć 2-3 połówki truskawek. Posypać kruszonką: 100g masła zimnego 100g mąki 75-100g cukru Rozetrzeć w palcach łącząc do uzyskania kruszonki. (Nadmiar można zamrozić) Piec 180st ok 15-20min. #pyszne #pyszota #truskawki #ciastonaniedzielę #ciacho #drozdzowka #drozdzowe #mniam #omnomnom #smaczne #piekebolubie #kochamgotowac #domowewypieki #domowejedzenie #domowejroboty #kuchniadomowa #wiemcojem #zdrowo #dladzieci #homemadecake #homemade #domowenajlepsze #zmiloscidoslodkosci #serbialy #maleconieco #yummyPost udostępniony przez Agnieszka Wielkopolska (@agiilu) Cze 6, 2019 o 3:49 PDT
Sezonu truskawkowego cd Drożdżówki, drożdżowe, drożdżóweczki... Mega porcja ⅔szkl letniego mleka,80g świeżych drożdży, 1kg mąki pszennej typ450, ⅔szkl cukru,4jajka "L" 200g dobrego roztopionego masła, 1łyżeczka soli. Z pokruszonych drożdży, 2 lyzek cukru i odrobiny mleka zrobić rozczyn. Jak drożdże "ruszą" wyrobić z pozostałymi składnikami na koncu dodać masło. Kiedy ciasto będzie gładkie wyłożyć do podwohenua objętości w misce opruszonej mąką. Przykryć ściereczką. Połówki truskawek Nadzienie: 500g twarogu półtłustego "klinek" 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 jajko 3 łyżki suchej kaszy manny błyskawicznej 6-7 łyżek cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej Składniki połączyć ze sobą ucierając widelcem. Wyrośnięte ciasto zagnieść kilka razy, uformować wałek, pokroić na 20 równych kawałków. Każdy uformować dłońmi w kulkę wyłożyć na blaszkę zostawiając spory odstęp. Przykryć do wyrośnięcia na 15-20min. Po tym czasie dnem szklanki odcisnąć w każdej drożdżówce dołek, napełnić masą serową, ułożyć 2-3 połówki truskawek. Posypać kruszonką: 100g masła zimnego 100g mąki 75-100g cukru Rozetrzeć w palcach łącząc do uzyskania kruszonki. (Nadmiar można zamrozić) Piec 180st ok 15-20min. #pyszne #pyszota #truskawki #ciastonaniedzielę #ciacho #drozdzowka #drozdzowe #mniam #omnomnom #smaczne #piekebolubie #kochamgotowac #domowewypieki #domowejedzenie #domowejroboty #kuchniadomowa #wiemcojem #zdrowo #dladzieci #homemadecake #homemade #domowenajlepsze #zmiloscidoslodkosci #serbialy #maleconieco #yummy
Post udostępniony przez Agnieszka Wielkopolska (@agiilu) Cze 6, 2019 o 3:49 PDT