MKTG SR - pasek na kartach artykułów

300 piw w trzy dni? Można tego dokonać na targach Piwowary

Jacek Losik
300 piw w trzy dni? Można tego dokonać na targach Piwowary
300 piw w trzy dni? Można tego dokonać na targach Piwowary
Do niedzieli w Łodzi potrwa święto piwoszy. Od 10 do 12 kwietnia whali Expo odbywają się Targi Piw Regionalnych Piwowary. Do degustacji jest 300 piw i cydru z 15 browarów. Część trunków uwarzono specjalnie na tegoroczne targi. Przykładem jest podwójny koźlak pszeniczny, przygotowany przez Bierhalle Manufaktura.- To piwo łączy cechy koźlaka, czyli koźlakowe karmele, suszone śliwki i palone słody z bananowy aromatem charakterystycznym dla pszeniczniaka - tłumaczy Krzysztof Zawlik, piwowar z Bierhalle Manufaktura.

Na świętowanie mogą pozwolić sobie jednak, tylko ci smakosze, którym nie żal wydać na złocisty trunek minimum kilkadziesiąt złotych. Niestety, ceny piw nie odbiegają, mówiąc delikatnie, od tych które są w sklepach. A szkoda. Niższe ceny mogłyby zachęcić ludzi do zabrania do domu większej liczby gatunków, niż tylko tych ostatnio popularnych...

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki