1 z 17
Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i pomidorami
Bakłażany faszerowane kaszą pęczak i pomidorami to pyszne, sycące i aromatycznie danie wegetariańskie, idealne na dietetyczny obiad. Zobacz jak je przygotować. Kliknij w galerię.
2 z 17
Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i pomidorami
Masz ochotę na obiad bez mięsa? Mamy dla ciebie idealny przepis na faszerowane bakłażany. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Pod każdym zdjęciem zamieściliśmy kolejne wskazówki krok po kroku, jak zrobić to danie.
3 z 17
Bakłażan faszerowany - Krok 1.
Przygotowanie dania zacznij od umycia pomidorów, papryki i bakłażanów. Osusz warzywa. Przygotuj sobie blaszkę do pieczenia i nastaw piekarnik na góra-dół i 170 stopni.
4 z 17
Bakłażan faszerowany - Krok 2.
Bakłażany przekrój na połówki. Następnie natnij ich środek wzdłuż i w poprzek, tworząc kratkę. Ułatwi to później wyjęcie upieczonego środka.