W sobotę na łódzkim Górniaku od rana przewijały się tłumy łodzian. Klienci kupowali warzywa na weekend, ale też na jesienne przetwory. Niestety mimo szczytu sezonu wiele cen nadal jest wysokich.
Drogie są truskawki. Za kilogram w sobotę na Górniaku trzeba było zapłacić około 10 zł. Czereśnie chodziły nawet po 18 zł. Dużo tańszy był agrest. Za 1 kg klienci płacili 4 zł.
Aż 16-14 zł trzeba było zapłacić za kilogram fasolki, kalafiory na Górniaku chodziły po 6 zł za sztukę.
Łodzianie zaopatrywali się też w produkty potrzebne do kiszenia np. ogórków. Kiszeniaki kosztują 5-6 zł.
Gazeta Lubuska. Ewakuacja w Zielonej Górze. W garażu były bomby
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?