5/9
Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność,...
fot. pixabay.com/ Przemek_Przybyl, BadziolTV

Parametry określające dym wędzarniczy to: wilgotność, gęstość, skład chemiczny i temperatura.

6/9
Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.
fot. pixabay.com/wasi1370

Wędzenie ryb trwa krócej niż np. wieprzowiny.

7/9
Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu...
fot. pixabay.com/schuetz-mediendesign

Wyroby mięsne, drobiowe i rybne są poddawane wędzeniu trwającemu od kilku minut aż do paru tygodni (zależnie od temperatury i składu dymu oraz charakteru wędzonego produktu).

8/9
Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w...
fot. pixabay.com/BadziolTV

Podczas wędzenia następuje zmniejszenie zawartości wody w produkcie, a także wiele zmian chemicznych i fizykochemicznych.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Teatr Nowy zaprasza na „Tajemniczy ogród” w dobie katastrofy klimatycznej WIDEO

Teatr Nowy zaprasza na „Tajemniczy ogród” w dobie katastrofy klimatycznej WIDEO

Zakupy na rynku będziemy robić do końca sierpnia 2026 roku. Co dalej nikt nie wie!

Zakupy na rynku będziemy robić do końca sierpnia 2026 roku. Co dalej nikt nie wie!

Joachim Zeiske z "Gogglebox" już tak nie wygląda ZDJĘCIA. Ostro przypakował!

Joachim Zeiske z "Gogglebox" już tak nie wygląda ZDJĘCIA. Ostro przypakował!

Zobacz również

Deszcz nie pada w Łodzi od kilkunastu dni. Czy miastu zagraża susza?

Deszcz nie pada w Łodzi od kilkunastu dni. Czy miastu zagraża susza?

Teatr Nowy zaprasza na „Tajemniczy ogród” w dobie katastrofy klimatycznej WIDEO

Teatr Nowy zaprasza na „Tajemniczy ogród” w dobie katastrofy klimatycznej WIDEO