5 z 9
Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe...
fot. Anna Daniluk

Ciasto na pizzę Margherita. Etap 4

Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe porcje lub zrobić z niego jeden duży placek. Ciasto trzeba rozłożyć na papierze do pieczenia.

6 z 9
Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub...
fot. Anna Daniluk

Sos pomidorowy do pizzy. Etap 5

Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub użyć domowej passaty pomidorowej.

7 z 9
Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym...
fot. Anna Daniluk

Mozzarella do pizzy. Etap 6

Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym lub kuchennym i pokroić na plastry. Po odsączeniu powinny ważyć 250 g.

8 z 9
Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy...
fot. Anna Daniluk

Dodatki do pizzy Margherita. Etap 7

Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy i ułożyć plastry mozzarelli. Pizzę Margherita należy piec przez 9 minut w 240 stopniach Celsjusza.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Pierwsze takie szaliki Euro 2024 dla kibiców Widzewa

Pierwsze takie szaliki Euro 2024 dla kibiców Widzewa

Dzień Reymonta po raz dwudziesty piąty. Wyjątkowa impreza Marcela Szytenchelma

Dzień Reymonta po raz dwudziesty piąty. Wyjątkowa impreza Marcela Szytenchelma

Znów zdenerwowali Blankę Lipińską. Co się wydarzyło? ZDJĘCIA

Znów zdenerwowali Blankę Lipińską. Co się wydarzyło? ZDJĘCIA

Zobacz również

Dzień Reymonta po raz dwudziesty piąty. Wyjątkowa impreza Marcela Szytenchelma

Dzień Reymonta po raz dwudziesty piąty. Wyjątkowa impreza Marcela Szytenchelma

Otwarcie Fotofestiwalu 2024 w Łodzi. Co się działo? Zobaczycie na zdjęciach!

Otwarcie Fotofestiwalu 2024 w Łodzi. Co się działo? Zobaczycie na zdjęciach!