Affogato, ul. Piotrkowska 144
Menu A
Pieczywo: Pieczywo na zakwasie naszego wypieku oraz specjalnie stworzone na festiwal bułeczki maślane z kruszonką w akompaniamencie masła wędzonego na zimno z wędzoną solą i masła yuzu
Przystawka I Snacki: Nożeńce / Groszek / Cytryna Sałatka z łuskanego zielonego groszku, tatar z nożeńców z kolendrą Ziemniak / Kawior / Kwaśna śmietana Frytka "idealna" z kawiorem avruga i kwaśną śmietaną Marchew / Pomarańcz / Chleb Młoda marchew od zaprzyjaźnionych rolników w "donicy" Przystawka II Makrela / Pomidory / Bazylia Marynowany w esencji pomidorowej a następnie grillowany filet z makreli, stek z bawolego serca ze szczypiorkiem, sorbet bazyliowy
Danie główne I Kulbin / Kurki / Jeżyny Filet z kulbina gotowany w niskiej temperaturze, pierożki grzybowe, kurki glasowane na maśle yuzu, jeżyny macerowane w domowym occie z czarnego bzu
Danie główne II Kurczak / Papryka / Ryż Pierwszy talerz: Długo gotowane trybowane udko z ekologicznego kurczaka z anchois i estragonem, terrina z pieczonej papryki, jus drobiowo paprykowy, Drugi talerz: Serduszko kurze grillowane na grillu opalanym węglem drzewnym z redukcją z porto, espuma z ryżu
Deser Deser I "Toute chocolat " Deser II Nasza niespodzianka na zakończenie lata "Petit four"
Menu B
Pieczywo: Pieczywo na zakwasie naszego wypieku oraz specjalnie stworzone na festiwal bułeczki maślane z kruszonką w akompaniamencie masła wędzonego na zimno z wędzoną solą i masła yuzu
Przystawka I Snacki: Nożeńce / Groszek / Cytryna Sałatka z łuskanego zielonego groszku, tatar z nożeńców z kolendrą Ziemniak / Kawior / Kwaśna śmietana Frytka "idealna" z kawiorem avruga i kwaśną śmietaną Marchew / Pomarańcz / Chleb Młoda marchew od zaprzyjaźnionych rolników w "donicy" Przystawka II Makrela / Pomidory / Bazylia Marynowany w esencji pomidorowej a następnie grillowany filet z makreli, stek z bawolego serca ze szczypiorkiem, sorbet bazyliowy
Danie główne I Kulbin / Kurki / Jeżyny Filet z kulbina gotowany w niskiej temperaturze, pierożki grzybowe, kurki glasowane na maśle yuzu, jeżyny macerowane w domowym occie z czarnego bzu
Danie główne wegetariańskie Kukurydza / Mirabelka / Cheddar Velute z kukurydzy z palonym masłem, grillowana kukurydza, marynowana mirabelka, cheddar
Deser Deser I "Toute chocolat " Deser II Nasza niespodzianka na zakończenie lata "Petit four"
Affogato, ul. Piotrkowska 144
Affogato, ul. Piotrkowska 144
Affogato, ul. Piotrkowska 144
Szef kuchni, Jakub Hamankiewicz