1/26
Affogato, ul. Piotrkowska 144...
fot. materiały prasowe

Affogato, ul. Piotrkowska 144

Menu A
Pieczywo: Pieczywo na zakwasie naszego wypieku oraz specjalnie stworzone na festiwal bułeczki maślane z kruszonką w akompaniamencie masła wędzonego na zimno z wędzoną solą i masła yuzu
Przystawka I Snacki: Nożeńce / Groszek / Cytryna Sałatka z łuskanego zielonego groszku, tatar z nożeńców z kolendrą Ziemniak / Kawior / Kwaśna śmietana Frytka "idealna" z kawiorem avruga i kwaśną śmietaną Marchew / Pomarańcz / Chleb Młoda marchew od zaprzyjaźnionych rolników w "donicy" Przystawka II Makrela / Pomidory / Bazylia Marynowany w esencji pomidorowej a następnie grillowany filet z makreli, stek z bawolego serca ze szczypiorkiem, sorbet bazyliowy
Danie główne I Kulbin / Kurki / Jeżyny Filet z kulbina gotowany w niskiej temperaturze, pierożki grzybowe, kurki glasowane na maśle yuzu, jeżyny macerowane w domowym occie z czarnego bzu
Danie główne II Kurczak / Papryka / Ryż Pierwszy talerz: Długo gotowane trybowane udko z ekologicznego kurczaka z anchois i estragonem, terrina z pieczonej papryki, jus drobiowo paprykowy, Drugi talerz: Serduszko kurze grillowane na grillu opalanym węglem drzewnym z redukcją z porto, espuma z ryżu
Deser Deser I "Toute chocolat " Deser II Nasza niespodzianka na zakończenie lata "Petit four"

Menu B
Pieczywo: Pieczywo na zakwasie naszego wypieku oraz specjalnie stworzone na festiwal bułeczki maślane z kruszonką w akompaniamencie masła wędzonego na zimno z wędzoną solą i masła yuzu
Przystawka I Snacki: Nożeńce / Groszek / Cytryna Sałatka z łuskanego zielonego groszku, tatar z nożeńców z kolendrą Ziemniak / Kawior / Kwaśna śmietana Frytka "idealna" z kawiorem avruga i kwaśną śmietaną Marchew / Pomarańcz / Chleb Młoda marchew od zaprzyjaźnionych rolników w "donicy" Przystawka II Makrela / Pomidory / Bazylia Marynowany w esencji pomidorowej a następnie grillowany filet z makreli, stek z bawolego serca ze szczypiorkiem, sorbet bazyliowy
Danie główne I Kulbin / Kurki / Jeżyny Filet z kulbina gotowany w niskiej temperaturze, pierożki grzybowe, kurki glasowane na maśle yuzu, jeżyny macerowane w domowym occie z czarnego bzu
Danie główne wegetariańskie Kukurydza / Mirabelka / Cheddar Velute z kukurydzy z palonym masłem, grillowana kukurydza, marynowana mirabelka, cheddar
Deser Deser I "Toute chocolat " Deser II Nasza niespodzianka na zakończenie lata "Petit four"

2/26
Affogato, ul. Piotrkowska 144
fot. materiały prasowe

Affogato, ul. Piotrkowska 144

3/26
Affogato, ul. Piotrkowska 144
fot. materiały prasowe

Affogato, ul. Piotrkowska 144

4/26
Affogato, ul. Piotrkowska 144...
fot. materiały prasowe

Affogato, ul. Piotrkowska 144
Szef kuchni, Jakub Hamankiewicz

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Zobacz również

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem