Cztery Ściany, ul. Piotrkowska 89
Menu A
DORADA / ALGI / DASHI Balotyna z dorady z algami, majonez dashi, kalarepa marynowana i panierowana w sezamie
WOŁOWINA / KOPER WŁOSKI / POMARAŃCZA Terina z ogonów wołowych szpondra z koprem włoskim, chutney z palonej pomarańczy, espuma z Ricarda
KREWETKA / SELER / JABŁKO GRANNY SMITH Krewetki marynowane w skórce z limonki i tabasco, żel z cytryny, puder ze szpinaku, surówka z jabłka, selera naciowego i kolendry
GĘŚ / ŚLIWKA / RUMIANEK Pierś z gęsi gotowana w niskiej temperaturze marynowana w rumianku, śliwka marynowana w piment d'espelette, stek z ziemniaka, sos z wędzoną śliwką
HERBATA Z CYTRYNĄ
Menu B
DORADA / ALGI / DASHI Balotyna z dorady z algami, majonez dashi, kalarepa marynowana i panierowana w sezamie
BURAK / JAŁOWIEC / PORZECZKA Pieczone na soli kolorowe buraki, burak marynowany w occie jabłkowym i jałowcu, powidła porzeczkowe
KREWETKA / SELER / JABŁKO GRANNY SMITH Krewetki marynowane w skórce z limonki i tabasco, żel z cytryny, puder ze szpinaku, surówka z jabłka, selera naciowego i kolendry
CZERWONA KAPUSTA / CZARNY CZOSNEK / ŚLIWKA Kopytka z czerwonej kapusty, purée z czarnego czosnku, śliwka marynowana w piment d'espelette, jus z palonych warzyw z syropem klonowym
HERBATA Z CYTRYNĄ
Cztery Ściany, ul. Piotrkowska 89
Cztery Ściany, ul. Piotrkowska 89
Szef kuchni, Oliwier Kowalczyk i Mateusz Grochowski
Delight (Vienna House Andel's), ul. Ogrodowa 17
Menu A
Owędzany sianem śledź, tatar z kiszonego ogórka, wasabi, chips ziemniaczany
Soterowane grzyby, pieczony topinambur, jarmuż, sos jeżynowy
Consommé z pieczonych ziemniaków
Polędwica wieprzowa, mus z kalarepy z chorizo, pieczona szalotka, jous tymiankowy, mini cukinia
Malinowa tarta z kozim serem lodami karmelowymi
Menu B
Cukinia, kus-kus, orzechy pinii, smażona śliwka, awokado, karmelizowany karczoch
Soterowane grzyby, pieczony topinambur, jarmuż, sos jeżynowy
Zupa z kapusty, oliwa koperkowa, pieczone pomidory
Bakłażan, brukselka, pieczona dynia, purée kalafiorowe, kasza jaglana, suszone pomidory, zielone curry
Mus czekoladowy, jeżyny, mus z dzikiego bzu