Delight (Vienna House Andel's), ul. Ogrodowa 17
Delight (Vienna House Andel's), ul. Ogrodowa 17
Szef kuchni, Mirosław Jabłoński
Fatamorgana, ul. Księży Młyn 16
Menu A
Ślimaki / słonecznik / seler Smażone ślimaki z prażonym słonecznikiem i emulsja z selera
Fasolka szparagowa / żółtko / cytryna Tatar z fasolki szparagowej, żółtko przepiórcze confit z zielem angielski, piana ze skórek z cytryny
Pstrąg / szczaw / krem fraîche / kasza gryczana Rillettes z pstrąga podany z prażoną kaszą gryczaną i szczawikiem
Jeleń / czerwona porzeczka / biszkopt / młoda marchew Grilowany comber z jelenia, sos demi glace z czerwoną porzeczka, wytrawny biszkopt ze szpinakiem, młoda marchew glasowana na redukcji z jabłka
Owoce leśne / natka pietruszki / czekolada Lody owoce leśne, puder z natki pietruszki, crémeux czekoladowe z grzybem, wafelek
Menu B
Ślimaki / słonecznik / seler Smażone ślimaki z prażonym słonecznikiem i emulsja z selera
Fasolka szparagowa / żółtko / cytryna Tatar z fasolki szparagowej, żółtko przepiórcze confit z zielem angielski, piana ze skórek z cytryny
Pstrąg / szczaw / krem fraîche / kasza gryczana Rillettes z pstrąga podany z prażoną kaszą gryczaną i szczawikiem
Szczupak / cebula / pomidor / kukurydza / śmietana Smażony szczupak, chipsy czerwona cebula, pasta pomidorowa z migdałami, kwaśna śmietana ze świeżymi ziołami, kukurydza smażona na maśle
Owoce leśne / natka pietruszki / czekolada Lody owoce leśne, puder z natki pietruszki, crémeux czekoladowe z grzybem, wafelek
Fatamorgana, ul. Księży Młyn 16