Słodkie będą nie tylko desery, wiele szefów kuchni przygotowało dania obiadowe ze słodkim akcentem. W Al Dente Paste&Prosecco Bar w sekcji „sweet” znalazły się krewetki w sosie z masła orzechowego podawane z dodatkiem płatków chilli. W Anatewce daniem festiwalowym jest wołowina w sosie czekoladowo-kakaowym na puree truflowym i z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi. Hana Sushi zaprasza na sushi uramaki z pulpą z mango i wiórkami kokosowymi, a Lavash kusi żebrem w sosie wiśniowo-miodowym z grilla. Również Polka zaprasza na mięso na słodko – tu zjeść można kurczaka supreme na karmelizowanych owocach.
By zobaczyć, jakie potrawy przygotowali kucharze na festiwal i ile kosztują dania, prosimy kliknąć w przycisk
W trakcie wydarzenia nie zabraknie także ostrych dań. Na ostre żeberka BBQ zaprasza Szpulka, a The Mexican na papryczki jalapeno faszerowane pastą z tuńczyka. Whiskey In The Jar kusi wolnopieczonym żebrem wołowym w ostrym sosie chilli, a Bawełna zaprasza na pizzę z chorizo i chilli.