Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

GRILLOVE. Przepis na grillowanego ananasa, banana i arbuza z salsą z mango i truskawek

br

Produkty:

kilka plastrów arbuza
2 banany
kilka plastrów świeżego ananasa
orzechy laskowe do posypania

Salsa:

2 dojrzałe mango
250 g truskawek
3 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Arbuza i ananasa pokrój w plastry.
Banany na połówki wzdłuż.

Przygotuj salsę: mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, również pokrój w drobną kostkę i połącz z mango. Na koniec dodaj miód. Salsę schłodź w lodówce.
Na rozgrzanym ruszcie połóż owoce i grilluj po ok. 2 minuty z każdej strony.
Podawaj z salsą, posypane orzechami i listkami świeżej mięty.

Smacznego

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki