W trasie street food królują burgery, ale zamiast wołowiny znajdziemy w nich m.in. baraninę, jagnięcinę ozory czy poliki wołowe. Wśród makaronów są po jednej stronie klasyczne taglitelle czy nadziewane cappelli, z drugiej soba, udon czy bun. Do tego pierogi z owocami morza, kaczką lub dzikiem, na deser sernik tymiankowo-cytrynowy, tiramisu na bazie aperola czy malabi (pudding z wodą różaną).
Czytaj dalej na kolejnym slajdzie: kliknij strzałkę „w prawo", lub skorzystaj z niej na klawiaturze komputera.
Czytaj dalej na kolejnym slajdzie: kliknij strzałkę „w prawo", lub skorzystaj z niej na klawiaturze komputera.
Twórcy festiwalu mają również ambicje promowania łódzkich restauracji, edukacji i dostarczania rozrywki, zarówno amatorom, jak i profesjonalistom. - W tym roku ogłaszamy premierę „Przy stole”, klubu kolacyjnego Jemy w Łodzi, w ramach którego zorganizujemy dwie wyjątkowe kolacje degustacyjne, restauratorów zaprosimy na szkolenia z marketingu i zarządzania restauracją w kryzysie, miłośników gotowania na warsztaty, a wszystkich na czekoladowe „All you can eat” do Manufaktury Czekolady - zapewnia Izabella Borowska.
Czytaj dalej na kolejnym slajdzie: kliknij strzałkę „w prawo", lub skorzystaj z niej na klawiaturze komputera.
Restauracje biorące udział w festiwalu:
1. Agrafka
2. Al Dente
3. Arteria
4. Bałucki Burger
5. Bawełna
6. Bierhalle Piotrkowska
7. Bistro Book&Cook
8. Breadnia 2
9. Centralna Gastromachina
10. Cochise
Czytaj dalej na kolejnym slajdzie: kliknij strzałkę „w prawo", lub skorzystaj z niej na klawiaturze komputera.
11. Doki
12. Domowe Przysmaki
13. Dzień Dobry Caffe
14. Ekspres do Kawy
15. Fabryka Wełny / Przędzalnia
16. Falla
17. Fatamorgana
18. Galicja
19. Gęsi Puch
20. Halong Zgierska
Czytaj dalej na kolejnym slajdzie: kliknij strzałkę „w prawo", lub skorzystaj z niej na klawiaturze komputera.