Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Kuchenne rewolucje" w Łodzi na Retkini. Czy Magda Gessler tchnie życie w burgerownię, której brakuje klientów?

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
W czwartek, 16 listopada, stacja TVN wyemituje premierowy odcinek "Kuchennych rewolucji", których akcja rozgrywa się na Retkini w Łodzi. Magda Gessler przyjechała do naszego miasta, żeby postawić na nogi lokal z burgerami.

Lokal pogrążył się w długach

Lokal „Burger i Spółka” usytuowany jest na piętrze pawilonu handlowego przy ul. Tomaszewicza. Kiedy powstał był jedną z pierwszych burgerowni w okolicy, więc początkowo odnosił spore sukcesy. Z czasem jednak klientów ubywało, a lokal pogrążał się w długach. Jego właściciel Darek musi do niego dokładać nawet 10 tysięcy zł miesięcznie.

W lokalu pracują również kucharz Kamil, i dwoje kelnerów – Kasia i Łukasz. Darka wspomaga też niekiedy jego siostra, Ania. To właśnie ona, kiedy tylko dowiedziała się, że Darek planuje zamknięcie lokalu, zgłosiła go do „Kuchennych rewolucji”. Co ciekawe wszyscy zapewniają, że lokal serwuje pyszne jedzenie i klienci – a jest ich… kilku dziennie – są bardzo zadowoleni.

Czy Magda Gessler zdoła rozwikłać zagadkę niepowodzenia lokalu? Jak przebiegać będzie rewolucja na Retkini? Czy lokal po zmianach Magdy Gessler odzyska klientów i przekona do siebie mieszkańców Retkini?

Magda Gessler trzeci raz na Retkini

Magda Gessler już po raz trzeci przyjechała na Retkinię, by ratować lokalny biznes. Ostatni raz była w marcu 2023 roku w lokalu, który serwował kebab. Mimo nowych przepisów i zmiany wystroju "Kebab u Pańcia" przechrzczony na "Doprawionego Pańcia" nie przetrwa i już kilka tygodni później stał zamknięty. Tym samym podzielił los lokalu "Retka" przy ul. Balonowej. Tam Magda Gessler rewolucjonizowała właścicieli w 16 sezonie "Kuchennych rewolucji" .

Niestety choć zmieniono lokal na "Kartofel buda" sukcesu nie odniósł i właściciele zamknęli go kilka tygodni po wizycie Magdy Gessler. Czy tym samym będzie tak samo, czy właściciel burgerowni weźmie sobie do serca porady słynnej restauratorki i odniesie sukces na miarę "Gorącej Kiełbasiarni" na Bałutach lub "Imbera" na ulicy Piotrkowskiej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: "Kuchenne rewolucje" w Łodzi na Retkini. Czy Magda Gessler tchnie życie w burgerownię, której brakuje klientów? - Express Ilustrowany

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki