Prezentacja Top 10 restauratorów odbyła się w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie. - Z zawodu jestem nauczycielem geografii - jestem z tego dumny. Pasjonują mnie różne kultury, tradycje. Zwiedziłem ponad 140 krajów na świecie, ale to właśnie w Łodzi, moim rodzinnym mieście, postanowiłem otworzyć Anatewkę. 1 listopada 2000 roku po raz pierwszy ugościłem w lokalu przy ul. 6 Sierpnia. Z biegiem lat Anatewka stała się symbolem domowej, rodzinnej atmosfery, połączonej z najlepszymi smakami kuchni regionalnej, z przewagą kuchni łódzkich Żydów. To miejsce łączy ludzi, różnych poglądów - mówił Paweł Zyner.
Pochlebnie na temat Pawła Zynera wypowiedział się Adam Gessler, polski restaurator, firmujący swoim nazwiskiem sieć restauracji. - To restaurator „pełną gębą”. Wspaniały, kreatywny, a przy tym konserwatywny, pamiętający o tradycji. Konsekwentny, wspaniały
gospodarz, a to właśnie wyróżnia prawdziwego restauratora od innych. Najlepszy jakiego znam. Stojący rzędem w poczcie wielkich restauratorów XX i XXI wieku z Krzysztofem Nowiną-Konopką czy Piotrem Witkosiem.
Ogłoszenie wyników głosowania jury na top restauratora-kreatora nastąpi 5 listopada.
Paweł Zyner jest właścicielem kilku restauracji w Polsce i jednej na Teneryfie, Zamierza teraz otworzyć Zyner’s Pub oraz Zyner’s Restauracja w odnowionej kamienicy przy ul. Zielonej 6. Zamieści tam m.in. ładowarkę do rowerów elektrycznych i hulajnóg oraz
wprowadzi funkcję dedykowanego kierowcy, który będzie odprowadzał samochody gości na prywatny parking restauracji.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?