"Para od gara". Program kulinarny Mateusza Gesslera w TV4
Program "Para od gara. Ona mówi a on gotuje" w TV4 to program kulinarny na wesoło. W każdym odcinku biorą udział trzy pary. Kobiety poznają przepis wybrane danie, ale nie mogą robić notatek. Muszą zapamiętać składniki, a następnie pokierować partnerem, który ma je przyrządzić. Żeby było trudniej instrukcje wydawane są zdalnie, panie kierują partnerami za pomocą zestawu słuchawkowego.
Przy okazji nie brakuje emocji i komicznych sytuacji, w ferworze walki wychodzi bowiem na jaw charakter uczestników i ich wzajemne relacje. O charakterze programu wiele mówi anglojęzyczny pierwowzór formatu programu. Ma on tytuł "My Wife Rules" czyli "Moja żona rządzi".
Wykonane dania są degustowane przez uczestniczki mające zakryte dokonają podczas degustacji z zasłoniętymi oczami, a na koniec swoje punkty przyzna także Mateusz Gessler. Znany restaurator i autor książek o tematyce kulinarnej jest bowiem gospodarzem tego show.
Małżeństwo z Łodzi w programie kulinarnym Mateusza Gesslera
W najbliższym odcinku, emitowanym w sobotę (9 września), wystąpi małżeństwo z Łodzi - Marlena i Rafał Michalczakowie. Łodzianie poznali się na grzybobraniu i mają 15-letni staż w związku. Oboje mają już także doświadczenie z telewizją, ale "Para od gara. Ona mówi a on gotuje" to dla nich nowość.
- Jesteśmy zwariowanym małżeństwem i bardzo lubimy wszelkie możliwe przygody, a w programie kulinarnym jeszcze nas nie było – mówi pani Marlena.
Eliminacje do programu przeszli bez problemu, stawiając na naturalność. Program z lekką formułą bardzo im się spodobał, nagranie udało się bez problemu. Ich zadaniem było przygotowanie cordon bleu z dodatkami. To kotlet szwajcarski wypełniony szynką i serem.
- Bardzo dobrze się bawiliśmy. Było dużo śmiechu i dużo humoru, ale też i trochę stresu bo jednak była presja czasu. Zostały nam niesamowite wspomnienia, bardzo się cieszymy i czekamy na emisję odcinka - zdradza Marlena Michalczak.
Jak przyznaje w domu razem z mężem gotują na zmianę, w zależności od tego, kto przyjdzie do domu pierwszy z pracy. - Jednak gotujemy tylko standardowe dania. Cordon bleu, który mieliśmy przygotować w czasie programu był dla nas nowością – przyznaje łodzianka.
Mateusz Gessler jest synem restauratora Adama Gesslera, brata Piotra Gesslera, czyli byłego męża popularnej Magdy Gessler. Jest też wnukiem znanego aktora i satyryka Jacka Fedorowicza. Swoją karierę związał z gastronomią. Prowadzi restauracje, wydał dwie książki kucharskie: "Moja kuchnia polska" i "Smaki dzieciństwa", popularność zyskał też jako juror programu "MasterChef Junior" w TVN.
Emisja odcinka z udziałem łodzian zaplanowana jest na sobotę (9 września) o godz. 20 w Czwórce (TV4).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?