Dzieci, które biorą udział w warsztatach organizowanych przez studio kulinarne Book&Cook, mogą się nauczyć, jak przyrządzić faszerowane pomidory oraz pierś indyka z kuskus. Warsztaty są częścią 13 edycji Festiwalu Dobrego Smaku, która poświęcona jest smakom z czterech stron świata.
PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ: Michel Moran, juror programu Master Chef, gotował w Łodzi [ZDJĘCIA]
Podczas warsztatów finalistki MasterChef Junior udzielały rad, z których prędzej skorzystają rodzice uczestników zajęć niż dzieci m.in. po jakim czasie tężeją nasiona chia. Młodym kucharzom zostaną pewnie dłużej w pamięci rady, by nie zostawiać mięsa na patelni bez tłuszczu, bo się spali oraz by nie próbować przekrajać mango na pół, bo w środku ma pestkę.
PRZECZYTAJ TEŻ: Beata Śniechowska, zwyciężczyni programu MasterChef, w Manufakturze [ZDJĘCIA, FILM]
[b]Wydarzenia tygodnia w Łódzkiem. Przegląd wydarzeń 6 - 12 czerwca 2016 roku
[/b]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?