- Warzenie piwa w domu trwa ok. 6 godzin - mówi Piotr Misiewicz, prowadzący warsztaty. - Potem następuje jeszcze fermentacja, która zajmuje ok. 3 tygodnie.
Nagrodą za długie oczekiwanie jest niepowtarzalne piwo, które możemy wzbogacić każdym dodatkiem, o jakim zamarzymy. W niedzielę amatorzy piwowarstwa, przygotowywali piwo z grochu.
- Takie spotkania odbywają się u nas najczęściej raz w miesiącu - mówi Michał Brzeszkiewicz, współwłaściciel Piwoteki. - To dobra szansa by zobaczyć jak powstaje piwo.
CZYTAJ TEŻ:
* Łódzcy smakosze wybrali piwo 2011 roku [ZDJĘCIA]
* Łódź: weekend z piwem regionalnym (ZDJĘCIA)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?