1/4
Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów...
fot. Aamulya/Getty Images

Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów można przygotować w klasyczny sposób, np. dusząc w sosie z cytryną albo podając pod pierzynką podsmażonych warzyw.

2/4
Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka...
fot. Aamulya/Getty Images

Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka sojowego, a także mielonego „mięsa” roślinnego z dodatkiem sproszkowanych glonów i odpowiednich przypraw.

3/4
Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony...
fot. Anya Why/Getty Images

Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony nory, te same, jakich używa się do przygotowania sushi maki.

4/4
Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz...
fot. Big Cat Corp – Stock Services/Getty Images

Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz z nich makaron o smaku wędzonej ryby i zamiennik parmezanu do posypania i dosmaczenia całości.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Orliki to kwiaty niespodzianki. Posiałam je raz i od lat cieszę się ich widokiem

Orliki to kwiaty niespodzianki. Posiałam je raz i od lat cieszę się ich widokiem

Horoskop weekendowy od piątku do niedzieli. Sprawdź!

Horoskop weekendowy od piątku do niedzieli. Sprawdź!

Oblał żonę benzyną i podpalił. Co ustalili śledczy?

Oblał żonę benzyną i podpalił. Co ustalili śledczy?

Zobacz również

Kompromitacja nowej władzy w sejmiku. Znów nie wybrano marszałka i zarządu ZDJĘCIA

GORĄCY TEMAT
Kompromitacja nowej władzy w sejmiku. Znów nie wybrano marszałka i zarządu ZDJĘCIA

Wybrano najlepsze wyspy świata. Która z nich zdeklasowała przeciwników?

Wybrano najlepsze wyspy świata. Która z nich zdeklasowała przeciwników?