5 z 17
![Żurawinę warto najpierw przepłukać i wysuszyć. Duże owoce...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/6c/e0/651e644b6d52b_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 3
Żurawinę warto najpierw przepłukać i wysuszyć. Duże owoce możesz dodatkowo odrobinę posiekać.
6 z 17
![Miękkie masło utrzyj z cukrem na jasną masę. Dodaj jedno...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/34/b6/651e643d19d63_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 4
Miękkie masło utrzyj z cukrem na jasną masę. Dodaj jedno jajko i jedno żółtko. Miksuj.
7 z 17
![W oddzielnym naczyniu połącz mąkę, budyń i proszek do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c8/b5/651e6442695fe_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 5
W oddzielnym naczyniu połącz mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
8 z 17
![Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dosypuj suche składniki....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c4/0d/651e64548d8e5_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciastka budyniowe z żurawiną. Krok 6
Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dosypuj suche składniki. Ciasto jest grudkowate i gęste.