1/9
Wiesław Bober  należy do grona najlepszych i najbardziej...
fot. archiwum

Wiesław Bober należy do grona najlepszych i najbardziej doświadczonych polskich kucharzy. Jego Wzorcownia w 2023 roku została uznana najlepszą restauracją w Łódzkiem. Zobaczcie na kolejnych zdjęciach cztery lokale z naszego województwa na liście 100 najlepszych w Polsce/

2/9
Restauracja Wzorcownia to królestwo Szefa Kuchni Wiesława...

Restauracja Wzorcownia, Pabianice

Restauracja Wzorcownia to królestwo Szefa Kuchni Wiesława Bobera. To pierwsza w Pabianicach autorska restauracja, w której serwowane dania będą oparte na najwyższej jakości produktach: świeżych warzywach, mięsie, rybach pochodzących od lokalnych hodowców i producentów, którzy nie są nastawieni na masową produkcję.

3/9
Szef Kuchni restauracji Wzorcownia Wiesław Bober zachwyci...

Restauracja Wzorcownia, Pabianice

Szef Kuchni restauracji Wzorcownia Wiesław Bober zachwyci Państwa smakiem potraw z dziczyzny, wyszukanymi owocami morza oraz wieloma produktami sezonowymi. Zapewnia ucztę podniebieniom od prawie 35 lat. Należy do grona najlepszych i najbardziej doświadczonych polskich kucharzy. Słynie z doskonałego wyczucia smaku i komponowania niebanalnych dań. Propaguje kuchnię polską, myśliwską, zafascynowany jest kuchnią francuską. Szkoli młodych adeptów sztuki kulinarnej. Współpracuje ze szkołami gastronomiczno-hotelarskimi, a także z programami telewizyjnymi o gotowaniu oraz czasopismami branżowymi, dzieląc się swą wiedzą kulinarną. Jego potraw smakowało wiele znanych osób, między innymi: artyści, dziennikarze, ludzie świata polityki, sportowcy oraz uczestniczki konkursu Miss Świata. Swoje przepisy kulinarne zaprezentował na łamach książki „Esencja Smaku” Roberta Sowy.

4/9
Ristorante Mare e Monti to miejsce, w którym każdy odnajdzie...

Ristorante Mare e Monti, Łódź

Ristorante Mare e Monti to miejsce, w którym każdy odnajdzie wyjątkową włoską atmosferę. Tradycja rodzinna właściciela Enrico sięga włoskich korzeni, a konkretnie Lombardii, regionu skąd pochodzi. Na serwowane tu potrawy składają się głównie produkty regionalne, certyfikowane, pochodzące z różnych regionów Italii, takich, jak: Sycylia, Piemont, Sardynia, Toskania, Lombardia oraz innych. Dania przygotowane są według klasycznych włoskich receptur z wykorzystaniem charakterystycznych elementów podkreślających niepowtarzalność Mare e Monti.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Gry na maj w PS Plus zapowiedziane. Do abonamentu trafią 4 hity

Gry na maj w PS Plus zapowiedziane. Do abonamentu trafią 4 hity

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Audi A3 i S3 po liftingu. Co się zmieniło w odświeżonym kompakcie z Ingolstadt?

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Zobacz również

Gry na maj w PS Plus zapowiedziane. Do abonamentu trafią 4 hity

Gry na maj w PS Plus zapowiedziane. Do abonamentu trafią 4 hity

Staw w Parku Staszica w Łodzi bez wody na majówkę. Kiedy będzie napełniony?

Staw w Parku Staszica w Łodzi bez wody na majówkę. Kiedy będzie napełniony?