Ze względu na upał popularnością wśród zwolenników śniadania w parku cieszyły się lekkie potrawy.
- Najwięcej osób kupuje tarty, mamy je z mozzarellą i pomidorami, karmelizowaną cebulką czy trzy sery - mówi Magdalena Młynarczyk, która wspólnie z koleżanką Anną Przybylską wypieka ciasta i tarty we własnej kuchni.
Domowych wypieków można też spróbować na stoisku Ewy Pawłowskiej - Whitehead.
- Największą popularnością cieszy się deser lodowy z błotnym ciastem, które składa się z syropu klonowego, jaj, orzechów pekan i czekolady - tłumaczy Ewa Pawłowska - Whitehead. - Ciasto serwowane jest z lodami waniliowymi i polewą konfiturową z wiśni.
Zwolenników lekkich śniadań powinna zadowolić sałatka owocowa, którą ze świeżych malin, borówek, melona i czereśni komponuje pani Renata.
Jednak Park Śniadaniowy to nie tylko kramy ze zdrową żywnością.
- Mamy stoisko z wielkimi klockami, dzieci mogą też malować w przestrzeni. Kolejną atrakcją jest rodzinna capoeira - mówi Katarzyna Kapela, właścicielka Tubajki i pomysłodawczyni Parku Śniadaniowego.
Autopromocja:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?