Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Poranna uczta w Manufakturze. Bogata oferta śniadań w restauracjach

OPRAC.:
Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
Restauracje Manufaktury zapraszają na śniadania. Restauracja Zielona (na zdjęciu) zaprasza na potrawy roślinne
Restauracje Manufaktury zapraszają na śniadania. Restauracja Zielona (na zdjęciu) zaprasza na potrawy roślinne Materiały prasowe Manufaktury
Mówią, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – warto więc zadbać o to, by był jak najlepszy. Z pomocą przychodzą restauratorzy Manufaktury, którzy dają o to, by oferta śniadaniowa była różnorodna – w menu smaki kuchni polskiej, europejskiej, a nawet latynoamerykańskiej!

Poranna uczta w Manufakturze. Co oferują na śniadania działające tu restauracje?

Rajskie Manu

Znana z tradycyjnej, polskiej kuchni, restauracja Rajskie Manu przeszła w tym roku dużą metamorfozę – zmieniło się nie tylko wnętrze lokalu, ale także cała karta menu. Teraz w ofercie Rajskiego znaleźć można również propozycje śniadaniowe. Fani polskich smaków z pewnością znajdą coś dla siebie – jajecznicę na boczku, twarożki, grillowane frankfurterki, ale także dania z twistem, m.in. bajgle z jajkami sadzonymi czy maślane crosissanty w towarzystwie owoców i czekoladowego musu. Do śniadania można dobrać świeżą, aromatyczną kawę. Oferta śniadaniowa obowiązuje codziennie w godzinach 9-12.

Bezjajeczna tofucznica z oferty śniadanowej restauracji Zielona w Manufakturze
Bezjajeczna tofucznica z oferty śniadanowej restauracji Zielona w Manufakturze Materiały prasowe Manufaktury

Zielona

Restauracja Zielona z kolei zadba o podniebienia zwolenników kuchni roślinnej. Wegetariańskie i wegańskie przepisy ich kucharzy podbiło już niejedno zielone serce! W ofercie śniadaniowej znajduje się m.in. francuski omlet z twarogiem i mixem owoców, burrito z wędzonym tofu, aromatycznym ajvarem i świeżymi warzywami czy tofucznica ze szczypiorem i smażonym seitanem.

Pyszna frittata serwowana w restauracji Szpulka w Manufakturze
Pyszna frittata serwowana w restauracji Szpulka w Manufakturze Materiały prasowe Manufaktury

Szpulka

Kucharze Szpulki jako jedni z pierwszych w Manufakturze wprowadzili ofertę śniadaniową, która od lat cieszy się bardzo dużą popularnością. Na ranne ptaszki w Szpulce czekają m.in. frittata z chorizo i serem ricotta, wrapy z kurczakiem i świeżymi warzywnymi dodatkami, jajka po benedyktyńsku czy puszysty, pieczony omlet dutch baby z owocami i syropem klonowym.

Manuarte

Jeśli macie jednak dość tradycyjnych smaków, warto skierować kroki do ostoi kubańskiej kultury i kuchni w Łodzi, czyli restauracji Manuarte. Miejsce tętniące latynoską muzyką i smakami oczarowuje już od przekroczenia progu – drewniane, kolonialne meble, bujne palmy i roślinność, a wreszcie także kubańskie akcesoria – to wszystko przenosi wprost na złote piaski wyspy. Kucharze Manuarte ugoszczą Was nie tylko ciepłymi przekąskami czy deserami pełnymi egzotycznych połączeń, ale także oryginalnymi śniadaniami. Wśród nich znaleźć można m.in. grillowaną ciabattę z chorizo, ogórkiem konserwowym, cebulą, rukolą i mozzarellą, tortille la redona z fetą, pomidorami i kolorową papryką, a także omlet wytrawny z szynką dojrzewającą i pieczarkami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki