Poranna uczta w Manufakturze. Co oferują na śniadania działające tu restauracje?
Rajskie Manu
Znana z tradycyjnej, polskiej kuchni, restauracja Rajskie Manu przeszła w tym roku dużą metamorfozę – zmieniło się nie tylko wnętrze lokalu, ale także cała karta menu. Teraz w ofercie Rajskiego znaleźć można również propozycje śniadaniowe. Fani polskich smaków z pewnością znajdą coś dla siebie – jajecznicę na boczku, twarożki, grillowane frankfurterki, ale także dania z twistem, m.in. bajgle z jajkami sadzonymi czy maślane crosissanty w towarzystwie owoców i czekoladowego musu. Do śniadania można dobrać świeżą, aromatyczną kawę. Oferta śniadaniowa obowiązuje codziennie w godzinach 9-12.
Zielona
Restauracja Zielona z kolei zadba o podniebienia zwolenników kuchni roślinnej. Wegetariańskie i wegańskie przepisy ich kucharzy podbiło już niejedno zielone serce! W ofercie śniadaniowej znajduje się m.in. francuski omlet z twarogiem i mixem owoców, burrito z wędzonym tofu, aromatycznym ajvarem i świeżymi warzywami czy tofucznica ze szczypiorem i smażonym seitanem.
Szpulka
Kucharze Szpulki jako jedni z pierwszych w Manufakturze wprowadzili ofertę śniadaniową, która od lat cieszy się bardzo dużą popularnością. Na ranne ptaszki w Szpulce czekają m.in. frittata z chorizo i serem ricotta, wrapy z kurczakiem i świeżymi warzywnymi dodatkami, jajka po benedyktyńsku czy puszysty, pieczony omlet dutch baby z owocami i syropem klonowym.
Manuarte
Jeśli macie jednak dość tradycyjnych smaków, warto skierować kroki do ostoi kubańskiej kultury i kuchni w Łodzi, czyli restauracji Manuarte. Miejsce tętniące latynoską muzyką i smakami oczarowuje już od przekroczenia progu – drewniane, kolonialne meble, bujne palmy i roślinność, a wreszcie także kubańskie akcesoria – to wszystko przenosi wprost na złote piaski wyspy. Kucharze Manuarte ugoszczą Was nie tylko ciepłymi przekąskami czy deserami pełnymi egzotycznych połączeń, ale także oryginalnymi śniadaniami. Wśród nich znaleźć można m.in. grillowaną ciabattę z chorizo, ogórkiem konserwowym, cebulą, rukolą i mozzarellą, tortille la redona z fetą, pomidorami i kolorową papryką, a także omlet wytrawny z szynką dojrzewającą i pieczarkami.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?