1/7
Pyszne ciasto marchewkowe - sprawdzony domowy przepis
2/7
Ciasto marchewkowe w czasach PRL-u było nazywane piernikiem marchewkowym. Niegdyś piekły je nasze mamy i babcie, dziś ten pyszny i prosty deser ponownie wraca na nasze stoły!
3/7
Jak przygotować tradycje ciasto marchewkowe, aby było smaczne i sprężyste? Zobacz sprawdzony domowy przepis na ciasto marchewkowe!
4/7
Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować:
- Cukier - 1,5 szklanki
- Cukier puder - 100 g
- Cynamon - 1 łyżeczka
- Masło - 250 g
- Mąka pszenna - 2 szklanki
- Mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
- Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- Przyprawa do piernika
- Soda oczyszczona - 1 łyżeczka
- Starta marchewka - 400 g (3-4 marchewki)