Nasza Loteria

Przepisy z dyni na pyszne i zdrowe dania! Co można zrobić z dyni na obiad? Frytki z dyni, babeczki i krem z dyni 31.10.2023

Dariusz Matyjaszczyk
Dariusz Matyjaszczyk
Spróbuj te przepisy, a nie pożałujesz!
Spróbuj te przepisy, a nie pożałujesz! Krystian Dobuszynski/polska press
Co można zrobić z dyni na obiad? Spróbuj frytek z dyni. Zupy krem, puree z dyni czy risotto z dyni to coś co na pewno zachwyci kubki smakowe twoje i twoich gości! Wypróbuj nasze przepisy, a nie będziesz chciał niczego innego! Dynia jest bardzo zdrowa i pożywna.

Proste przepisy z dyni. Co zrobić z dyni?

Jedliście już krem z dyni? Warto spróbować przepisu urozmaiconego o imbir i mleczko kokosowe. Te dwa składniki znacząco podbiją wartość smakową dania i sprawią, że już zawsze będziecie w ten sposób przygotowywać krem dyni.

Odmiany dyni

Jest wiele odmian dyni. Najpopularniejsza z nich to dynia hokkaido. Jej popularność wynika zarówno ze smaku, właściwości leczniczych i odżywczych. Dynią można zastąpić makarony, ziemniaki, a nawet FRYTKI.

Oto moja dynia ;-)

Łódź. Zobacz rekordowe okazałe dynie. Niektóre ważyły nawet ...

Dynia hokkaido waży zwykle około 2-3 kilogramów i ma charakterystyczny żółty kolor. Dzięki temu bez trudu możemy ją rozpoznać. Ważne jest to, by pamiętać o obraniu dyni, ponieważ jej skórka jest bardzo twarda i nie nadaje się do spożycia.

Dynia hokkaido najwięcej wartości odżywczych ma przy spożyciu na surowo. Warto więc dodać ją do koktajli lub sałatek.

>>>SPRAWDŹ PRZEPISY NA DYNIĘ W NASZEJ GALERII>>>

ZOBACZ REKORDOWE DYNIE

od 16 lat
Wideo

Strefa Biznesu: Które miasta zamawiają najwięcej jedzenia na dowóz?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

W
Wanda
Oj dynia teraz jest u mnie w domu co drugi dzień w różnych postaciach. Zasuszam tylko pestki z niej. Przechowuje je w takich dużych pojemnikach na zywność ze skladnicy towarów i będziemy jeść. Są bardzo zdrowe :)
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki