1/14
Wieprzowina jest wykorzystywana do tworzenia wielu potraw i...
fot. 123RF

Wieprzowina jest wykorzystywana do tworzenia wielu potraw i wędlin

2/14
Głowa...
fot. Dobrowolscy

Głowa
Nadaje się do gotowania i jako dodatek do salcesonów oraz kaszanek. Można podawać ją w galarecie i dodawać do bigosów oraz pasztetów, a dawniej wykorzystywano ją do przyrządzania rolad i faszerowania.

3/14
Karkówka (zwana też schabem karkowym)...
fot. 123RF

Karkówka (zwana też schabem karkowym)
Doskonała do gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia. Można ją peklować i przyrządzać z niej pieczenie, steki, bitki oraz panierowane kotlety.

4/14
Podgardle...
fot. 123RF

Podgardle
To dosyć tłuste mięso, dodawane na ogół do potraw z chudych mięs mielonych (np. pasztetów). Dobrze nadaje się również do przetopienia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Horoskop dzienny jutro na piątek 17 maja. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Horoskop dzienny jutro na piątek 17 maja. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Walking Futbol. Polscy "chodziarze" jadą na Puchar Świata

Walking Futbol. Polscy "chodziarze" jadą na Puchar Świata

Zakupy na rynku będziemy robić do końca sierpnia 2026 roku. Co dalej nikt nie wie!

Zakupy na rynku będziemy robić do końca sierpnia 2026 roku. Co dalej nikt nie wie!

Zobacz również

Walking Futbol. Polscy "chodziarze" jadą na Puchar Świata

Walking Futbol. Polscy "chodziarze" jadą na Puchar Świata

Osiemnastka Manufaktury! Będzie się działo. Impreza potrwa trzy dni!

Osiemnastka Manufaktury! Będzie się działo. Impreza potrwa trzy dni!