#FoodSoundsGood! Ruszył Restaurant Week 2023! W których restauracjach w Łodzi?
Przed nami wiosenna edycja festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach Restaurant Week – tym razem pod hasłem: #FoodSoundsGood! Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/. Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w cenie 69 złotych w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce, w tym 16 w Łodzi i okolicach.
Jakie restauracje z Łodzi biorą udział w festiwalu i jakie dania przygotowują szefowie kuchni - oglądaj i czytaj w naszej GALERII
Usłysz smak!
Czy wiesz, że to, co słyszymy, odgrywa niebagatelną rolę w tym, jak odczuwamy smak? Chrupanie, przeżuwanie, krojenie, siekanie, ale również dźwięki gwarnej restauracji, stukot talerzy czy kieliszków uczestniczą w tworzeniu polisensorycznego doświadczenia i doznawania smaków, a także pobudzają nasz apetyt!
- Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach : #FoodFeelsGood – 121 000 gości; #FoodLooksGood – 135 000 gości - tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia - mówi Marcin Wawrzeń, Country Manager. - To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa!
Smakuj uchem w najlepszych restauracjach
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich m.in. łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante czy KOKU sushi.
Koncertowe kompozycje menu
Już można wchodzić w rytm Festiwalu i rezerwować dźwiękowe doświadczenia smakowe na stronie https://restaurantweek.pl/. Na gości – jak zawsze - czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej, składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł.
Co w menu?
Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych szefów kuchni, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. Wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Rezerwacji dokonać można na stronie internetowej festiwalu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Na Restaurant Week zaprasza Visa – dzięki Visa każdy z gości ma szansę skorzystać z rabatu.
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Jakie restauracje z Łodzi biorą udział w festiwalu i jakie dania przygotowują szefowie kuchni - oglądaj i czytaj w naszej GALERII
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?