W ramach festiwalu można zarezerwować stolik w jednym z 29 lokali w Łodzi lub jej okolicy. Każda z nich przygotowała specjalne, popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Cena zestawu to 49 zł od osoby. Przy rezerwacji dla ośmiu osób, jedna wchodzi gratis. Dodatkowo każdy dorosły gość dostanie darmowy koktajl Martini Fiero & Kinley tonic water.
Rezerwacji stolików można dokonywać przez stronę restaurantweek.pl. Czas na zjedzenie posiłku to 90 minut.
Jak podkreślają organizatorzy taka forumuła festiwalu pozwala na lepsze wykorzystanie jedzenia. "Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu Goście Festiwalu wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach. Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba" - podkreślają organizatorzy.
Zobacz w galerii zdjęć jakie dania główne, przystawki i desery przygotowały restauracje z Łodzi i regionu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?