Powidok
Plac Wolności 8
menu A
1. Dynia, chili, tapioka, marchew, kukurydza, grzanka maślana
2. Kurczak kukurydziany, seler, ciecierzyca, cebula, boczek, pieczarka, ziemniak, jus z kurczaka
3. Krem angielski, śmietanka, cytryna
menu B
1. Dynia, chili, tapioka, marchew, kukurydza, grzanka maślana
2. Ciecierzyca, pietruszka, rokitnik, wiśnia, vege demi-glace
3. Krem angielski, śmietanka, cytryna
Heksagon
ul. Pomorska 144
menu A
1. Smażona makrela na sałatce z fenkułu i jabłka z majonezem ananasowym
2. Rolada z królika z wędzoną słoniną i kurkami, ravioli z podrobami, żel z rokitnika, tymiankowy demi-glace, jarmuż, brukselka
3. Mus gruszkowy z yuzu sorbet z cytryn, beza
menu B
1. Pomidory z musem z koziego sera, gryka
2. Wędzona dynia z grilla, gołąbek warzywny, sos kurkowy
3. Mus gruszkowy z yuzu sorbet z cytryn, beza
Dwa Światy
ul. Zgierska 69
Łódź
menu A
1. Krem z dyni z mlekiem kokosowym i płatkami migdałowymi
2. Pierś kaczki na musie jabłkowym podane na kluskach żelaznych z sałatką z buraka
3. Tarta z mascarpone i świeżymi owocami
menu B
1. Krem z dyni z mlekiem kokosowym i płatkami migdałowymi
2. Krewetki z kokosem i chili podane z grzankami
3. Tarta z mascarpone i świeżymi owocami
Tabu Sushi
al. Piłsudskiego 14
menu A
1. Tajska zupa dyniowa; dynia hokkaido, red curry, mleko kokosowe, pestki dyni, skórka dyni
2. Serca gęsi, ryż teriyaki, kiszony głąb z kapusty pak choi, por, tempura
3. Japanese cheesekake, philadelphia, wiśnie, lody sezamowe
menu B
1. Tajska zupa dyniowa; dynia hokkaido, red curry, mleko kokosowe, pestki dyni, skórka dyni
2. Halibut, pancerz z krewetek, skóra z łososia, ryż buraczany
3. Japanese cheesekake, philadelphia, wiśnie, lody sezamowe