Willa Impresja
ul. Żeromskiego 20
Pabianice
menu A
1. Czernina / łazanki
2. Łopatka cielęca / pampucha / sos z warzyw korzennych / purée kiszona kapusta / kurki
3. Gruszka / mus z czerwonego wina / karmelizowane mandarynki / sos waniliowy
menu B
1. Krem / pieczony burak / wiśnia / kozi ser
2. Halibut / purée z dyni / pampucha / kurki / mleko kokosowe
3. Gruszka / mus z czerwonego wina / karmelizowane mandarynki / sos waniliowy
Róża Wiatrów
ul.Cesarka 2
Łódź
menu A
1. Sielawa wędzona podana z sałatką z trybuli, marynowanej rzodkwi i tykwy
2. Skok z zająca duszony w czerwonym winie i warzywach podany z dyniowymi pierożkami i czerwoną mini kapustą
3. Czekoladowa sucha pianka podana z musem gruszkowym z dodatkiem prosecco i kruszonką orzechową
menu B
1. Sielawa wędzona podana z sałatką z trybuli, marynowanej rzodkwi i tykwy
2. Filet z lina zapiekany kwaśną śmietaną i ziołami podany ze skorzonerą i kwaszonym fenkułem
3. Czekoladowa sucha pianka podana z musem gruszkowym z dodatkiem prosecco i kruszonką orzechową
Szwalania Smaków
Piotrkowska 217
Łódź
menu A
1. Bruschetta z orkiszowego chleba z konfiturą z pieczonych brzoskwiń z wędzonym półgęskiem, opruszona waniliową solą
2. Dyniowe purée z konfitowaną nogą perliczki, marynowanymi grzybami i chipsem z dyni z dodatkiem sosu z wódki i anyżu
3. Prażone jabłko, biszkopt jabłkowy, jabłkowa kruszonka, kwaśna śmietana, korzenny karmel
menu B
1. Bruschetta z orkiszowego chleba z konfiturą z pieczonych brzoskwiń z grillowanym bakłażanem, opruszona waniliową solą
2. Aromatyczna kofta z pieczonych warzyw i palonej kaszy gryczanej z marynowanymi grzybkami, chipsem z dyni i purée dyniowym z dodatkiem sosu z wędzonego bakłażana
3. Prażone jabłko, biszkopt jabłkowy, jabłkowa kruszonka, kwaśna śmietana, korzenny karmel
Quale
ul. Narutowicza 48
Łódź
menu A
1. Łosoś Mowi, bryndza, marchew, szczaw, kumin
2. Żebro mostkowe, grzyby, purée z karczochów, piklowana brukiew, oliwa orzechowa, szalotka
3. Mus gruszkowy, lazur, lody z rzodkiewki
menu B
1. Zielone warzywa, sos holenderski, ziarna
2. Polędwica z dorsza, kremowe risotto, jarmuż, groszek zielony
3. Mus gruszkowy, lazur, lody z rzodkiewki