Desery z PRL-u. Pamiętacie blok czekoladowy? A może nie było większego rarytasu niż domowe krówki lub szyszki z ryżu preparowanego? Ciasteczka „ziemniaczki”, piszinger i popularny „murzynek” często gościł na waszych stołach? Zapraszamy na sentymentalna podróż w czasie do smaków dzieciństwa! Zebraliśmy dla Was przepisy naszych Czytelników na desery i ciasta rodem z PRL. Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy! Gwarantujemy, że Wam posmakuje!
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Ciasta i desery rodem z PRL! Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
D
Darek
Ostatnio żona mi pokazała te przepisy i zrobiliśmy sobie powrót do dzieciństwa. Było bardzo pysznie! A potem nutę nowości dodaliśmy w postaci Perły.
M
Marysia
16 listopada, 1:23, Kamila:
Moja babcia jeszcze często takie robi
Moja też, a do tego szklaneczka kompociku albo caprio