Szybkie i proste przepisy na jajka faszerowane. Zrobisz je w kilka minut!
Jajka gotowane na twardo są nieodłącznym elementem na tradycyjnym wielkanocnym stole. Najczęściej można spotkać się z najprostszym wariantem tego dania, czyli jajkiem na twardo przekrojonym na pół, podanym z majonezem, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Wraz z upływem czasu polskie gospodynie coraz częściej w czasie śniadania wielkanocnego serwowały swoim gościom jajka faszerowane z różnej postaci.
Obecnie danie to robi niesamowitą furorę podczas świątecznego posiłku, a do internetu trafiają coraz to nowsze przepisy. Dziś prezentujemy szybkie i proste przepisy na jajka faszerowane, które zrobisz w kilka minut!
Jak ugotować jajko na twardo?
Nalej do garnka wodę i włóż do niej jajka. Czekaj aż woda się zagotuje. Od momentu zagotowania się wody, gotuj jajka dokładnie 8 minut. Po upływie tego czasu wylej wodę z garnka.
Śniadanie wielkanocne. Jajka faszerowane pieczarkami według przepisu Ani Starmach
Składniki:
4 jajka
5 pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku
1 łyżeczka masła
sól, pieprz