Organizatorzy 6. edycji imprezy postawili na różnorodność. Tradycyjnie, nie brakuje różnych odmian burgerów (mięsnych lub wegetariańskich) oraz azjatyckiej kuchni. Do spróbowania jest m.in. z japońskim ramen, a także pierożkami dumplings.
Nowością jest natomiast stoisko z paellą, tradycyjną hiszpańską potrawą, opartą na ryżu, warzywach i trzech rodzajach mięs (do wyboru również wersja wegetariańska oraz z owocami morza). Danie przyrządzane jest na patelni o średnicy kilkudziesięciu centymetrów.
Coś dla siebie znajdą również fani meksykańskiej kuchni (np. w barowozie z burrito). Dostępne są również m.in. belgijskie frytki, zapiekanki oraz pierogi. Po obiedzie można pokusić się o deser w postaci loda lub gofra.
Barowozy można odwiedzić od 3 do 4 września w godz. 11 - 19.
Wydarzenia tygodnia w Łódzkiem. Przegląd wydarzeń 22-28 sierpnia 2016 roku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?