Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Świąteczne menu Magdy Gessler. Ceny w łódzkiej restauracji zwalają z nóg, zobaczcie sami!

Jan Hofman
Jan Hofman
Tak to już mamy, że niezależne od stanu portfela, święta muszą być na bogato. Tradycja nakazuje, by stoły się uginały, a żaden z domowników nie może wstać z krzesła z przeświadczeniem, że zjadłby jeszcze co nieco. A prawdą jest też to, że coraz częściej korzystamy z kulinarnych ofert celebryów. A przecież święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami.

ZOBACZCIE ZDJĘCIA

I właśnie jednak ze znanych postaci naszego celebryckiego świata, naczelna restauratorka kraju, przygotowała bogatą ofertę. Nie chodzi wyłącznie i liczbę propozycji, ale o ich ceny. Nie ma co si oszukiwać, tani nie jest! Na slajdach podajemy ofertę i pełny cennik.

INTERNAUTKA OSTRO DO MAGDY GESSLER. MIŁO NIE BYŁO... ZDJĘCIA - KLIKNIJ TUTAJ

Magda Gessler zaprezentował już w sieci menu swojej warszawskiej restauracji. W ofercie lokalu znalazły się m.in. tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, bigos czy sernik. Ile za nie zapłacimy?

Raz jeszcze to powtórzymy, tanio nie jest i od razu przystępujemy do konkretów. Łódzka restauracja, sygnowana nazwiskiem Gessler, Polka ma takie propozycje. W ofercie bożonarodzeniowego cateringu lokalu znalazło się aż 40 pozycji, w tym tradycyjne przystawki, dania główne, desery i potrawy wegetariańskie.

Z facebookowego profilu restauracji wiemy, że:

  • Za 150 g śledzia w oleju z cebulką zapłacimy 30 złotych.
  • Kilogram pierogów z kapustą i grzybami w Polce to koszt 92 złotych
  • Kilogram bigosu staropolskiego, 96 złotych
  • Za barszcz czerwony (350 ml) należy zapłacić 26 złotych
  • Kilogram wigilijnej kapusty z grzybami, 70 złotych.

W ofercie lokalu nie zabrakło także ciast, w tym:

  • Makowca o wadze 1,4 kg za 150 złotych
  • Sernika krakowskiego, za którego kilogramową porcję zapłacimy 90 złotych.

Z naszych obserwacji wynika, że klienci warszawskiego lokalu za łakocie będą musieli zapłacić jeszcze więcej.

  • Za makowiec należy zapłacić aż 170 złotych.
  • Wyżej wyceniono jedynie torty, piernikowy oraz makowy - każdy z nich to koszt 300 złotych.

Lara Gessler, córka Magdy Gessler, znalazła uzasadnienie dla wysokich cen. Tak to wyjaśnia w rozmowie z reporterem „Pomponika”:

No na pewno, oczywiście. Mama nie po to pracowała na swoją markę przez tyle lat, żeby kasować tyle samo, co ludzie, którzy dopiero zaczynają. (...) Jej praca, jej rozwój rok po roku to jest gigantyczna inwestycja. (...) Ona też utrzymuje się na rynku bardzo długo, to też ją kosztuje dużo nerwów, dużo zdrowia i dzięki temu zarobiła sobie na nazwisko, które jest w tej chwili marką i daje jej tytuł do tego, żeby ustalić wyższe ceny.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Świąteczne menu Magdy Gessler. Ceny w łódzkiej restauracji zwalają z nóg, zobaczcie sami! - Express Ilustrowany

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki