Autorka książki podkreśla, że podczas warsztatów głównie asystuje uczestnikom zajęć i im doradza. Nie trzeba ich przekonywać do nowych potraw, jak móżdżek podawany na babeczkach, bo łodzianie są otwarci na kuchenne nowości. Choć zarówno móżdżek, jak i zalewajka czy żulik to tradycyjne łódzkie potrawy. To właśnie one promowane są w książce Anny Wojciechowskiej.
Kolejne warsztaty kulinarne:
- 19 października w restauracji " U Milscha" (menu: serduszka w sosie koperkowym, młoda kapusta, knedle ze śliwkami, kasza manna z cynamonem)
- 25 października w sali restauracyjnej hotelu Stare Kino (menu: śledzie marynowane, barszcz na burakach, prażoki z kapustą, ciasto drożdżowe)
- 26 października w restauracji "U Milscha" (menu: szpinak, czernina, żołądki w sosie chrzanowym, grzanka).
Na zajęcia, które są bezpłatne, należy się wcześniej zapisywać.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?