1/39
W Ogrodach Geyera w piątek 7 sierpnia zostanie otwarta nowa...
fot. Krzysztof Szymczak

W Ogrodach Geyera w piątek 7 sierpnia zostanie otwarta nowa włoska restauracja - Tutti Santi. Można tu zjeść pizzę, która powstaje według receptury Valerio Valle , czyli mistrza Włoch i Europy w pizzy klasycznej.

CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE

2/39
Przez ostatnie dni Valerio Valle osobiście szkolił cały swój...
fot. Krzysztof Szymczak

Przez ostatnie dni Valerio Valle osobiście szkolił cały swój zespół żeby przygotować lokal do wielkiego otwarcia. Tutti Santi, to jedyne miejsce w Polsce, w którym można zjeść pizzę według jego autorskiej receptury.

- Choć pizza to bardzo popularne danie na świecie, by odkryć jej prawdziwy smak warto spróbować tej prawdziwe włoskiej - zaznacza Valerio Valle.

CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE

3/39
Pizza w tej restauracji wytwarzana jest metodą...
fot. Krzysztof Szymczak

Pizza w tej restauracji wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, która wymaga dużej cierpliwości i pasji. Ciasto dojrzewa w precyzyjnie określonych warunkach, dzięki czemu serwowana pizza jest lekkostrawna i delikatna. Sercem blisko 300-metrowej restauracji jest ustawiony w centrum włoski piec z lawy wulkanicznej, w którym płonie prawdziwy ogień. Goście mogą na żywo podglądać przygotowywaną dla nich pizzę. Pozostała część sali została urządzona w industrialnym stylu z elementami gotyckimi.

Zdecydowana większość składników stosowanych w Tutti Santi sprowadzana jest bezpośrednio z Włoch - jak zaznacza Valerio Valle - od sprawdzonych, precyzyjnie wybranych dostawców. Jest to m. in. mąka o odpowiedniej zawartości białka, czy włoska oliwa, ale to nie wszystko.

CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE

4/39
Tutti Santi to także jedno z nielicznych miejsce w Polsce,...
fot. Krzysztof Szymczak

Tutti Santi to także jedno z nielicznych miejsce w Polsce, gdzie można spróbować oryginalnych włoskich serów - jak Mozzarella di Bufala, Pecorino Romano, Provolone, czy popularnych na całym świecie regionalnych włoskich wędlin – Prosciutto Crudo, Pancetta lub Bresaola. W menu restauracji znajduje się kilkadziesiąt propozycji smakowych, zarówno bardziej tradycyjnych, jak i z grupy premium. Także weganie znajdą coś dla siebie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Zbadano pomidory z popularnych polskich dyskontów. Co w nich znaleziono?

Zbadano pomidory z popularnych polskich dyskontów. Co w nich znaleziono?

Agresywny przestępca pobił i pogryzł policjanta!

Agresywny przestępca pobił i pogryzł policjanta!

Zobacz również

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi