Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tutti Santi, nowa włoska restauracja w Łodzi. Pizzę tworzy tu Valerio Valle, mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej ZDJĘCIA

Alicja Zboińska
Alicja Zboińska
W Ogrodach Geyera w piątek 7 sierpnia zostanie otwarta nowa włoska restauracja - Tutti Santi. Można tu zjeść pizzę, która powstaje według receptury Valerio Valle , czyli mistrza Włoch i Europy w pizzy klasycznej.CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE
W Ogrodach Geyera w piątek 7 sierpnia zostanie otwarta nowa włoska restauracja - Tutti Santi. Można tu zjeść pizzę, która powstaje według receptury Valerio Valle , czyli mistrza Włoch i Europy w pizzy klasycznej.CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE Krzysztof Szymczak
W Ogrodach Geyera w piątek 7 sierpnia zostanie otwarta nowa włoska restauracja - Tutti Santi. Można tu zjeść pizzę, która powstaje według receptury Valerio Valle , czyli mistrza Włoch i Europy w pizzy klasycznej .

Przez ostatnie dni Valerio Valle osobiście szkolił cały swój zespół żeby przygotować lokal do wielkiego otwarcia. Tutti Santi, to jedyne miejsce w Polsce, w którym można zjeść pizzę według jego autorskiej receptury.

Choć pizza to bardzo popularne danie na świecie, by odkryć jej prawdziwy smak warto spróbować tej prawdziwe włoskiej - zaznacza Valerio Valle.

TUTTI SANTI ŁÓDŹ

Pizza w tej restauracji wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, która wymaga dużej cierpliwości i pasji. Ciasto dojrzewa w precyzyjnie określonych warunkach, dzięki czemu serwowana pizza jest lekkostrawna i delikatna. Sercem blisko 300-metrowej restauracji jest ustawiony w centrum włoski piec z lawy wulkanicznej, w którym płonie prawdziwy ogień. Goście mogą na żywo podglądać przygotowywaną dla nich pizzę. Pozostała część sali została urządzona w industrialnym stylu z elementami gotyckimi.

Zdecydowana większość składników stosowanych w Tutti Santi sprowadzana jest bezpośrednio z Włoch - jak zaznacza Valerio Valle - od sprawdzonych, precyzyjnie wybranych dostawców. Jest to m. in. mąka o odpowiedniej zawartości białka, czy włoska oliwa, ale to nie wszystko.

NOWA RESTAURACJA ŁÓDŹ

Tutti Santi to także jedno z nielicznych miejsce w Polsce, gdzie można spróbować oryginalnych włoskich serów - jak Mozzarella di Bufala, Pecorino Romano, Provolone, czy popularnych na całym świecie regionalnych włoskich wędlin – Prosciutto Crudo, Pancetta lub Bresaola. W menu restauracji znajduje się kilkadziesiąt propozycji smakowych, zarówno bardziej tradycyjnych, jak i z grupy premium. Także weganie znajdą coś dla siebie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki