Przez ostatnie dni Valerio Valle osobiście szkolił cały swój zespół żeby przygotować lokal do wielkiego otwarcia. Tutti Santi, to jedyne miejsce w Polsce, w którym można zjeść pizzę według jego autorskiej receptury.
Choć pizza to bardzo popularne danie na świecie, by odkryć jej prawdziwy smak warto spróbować tej prawdziwe włoskiej - zaznacza Valerio Valle.
TUTTI SANTI ŁÓDŹ
Pizza w tej restauracji wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, która wymaga dużej cierpliwości i pasji. Ciasto dojrzewa w precyzyjnie określonych warunkach, dzięki czemu serwowana pizza jest lekkostrawna i delikatna. Sercem blisko 300-metrowej restauracji jest ustawiony w centrum włoski piec z lawy wulkanicznej, w którym płonie prawdziwy ogień. Goście mogą na żywo podglądać przygotowywaną dla nich pizzę. Pozostała część sali została urządzona w industrialnym stylu z elementami gotyckimi.
Zdecydowana większość składników stosowanych w Tutti Santi sprowadzana jest bezpośrednio z Włoch - jak zaznacza Valerio Valle - od sprawdzonych, precyzyjnie wybranych dostawców. Jest to m. in. mąka o odpowiedniej zawartości białka, czy włoska oliwa, ale to nie wszystko.
NOWA RESTAURACJA ŁÓDŹ
Tutti Santi to także jedno z nielicznych miejsce w Polsce, gdzie można spróbować oryginalnych włoskich serów - jak Mozzarella di Bufala, Pecorino Romano, Provolone, czy popularnych na całym świecie regionalnych włoskich wędlin – Prosciutto Crudo, Pancetta lub Bresaola. W menu restauracji znajduje się kilkadziesiąt propozycji smakowych, zarówno bardziej tradycyjnych, jak i z grupy premium. Także weganie znajdą coś dla siebie.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?