Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ubojnia pod Rawą: 60 ton podejrzanego mięsa?

(Ad.)
60 ton podejrzanego mięsa mógł ukryć właściciel ubojni pod Rawą Mazowiecką. Wcześniej właściciel ubojni usłyszał zarzuty związane z wykorzystywaniem do produkcji mięsa martwych i chorych zwierząt.
60 ton podejrzanego mięsa mógł ukryć właściciel ubojni pod Rawą Mazowiecką. Wcześniej właściciel ubojni usłyszał zarzuty związane z wykorzystywaniem do produkcji mięsa martwych i chorych zwierząt. Dziennik Łódzki/archiwum
60 ton podejrzanego mięsa mógł ukryć właściciel ubojni pod Rawą Mazowiecką. Prokuratorzy znaleźli mięso na terenie zakładu nieopodal Białej Rawskiej. Kilka dni wcześniej właściciel ubojni usłyszał zarzuty związane z wykorzystywaniem do produkcji mięsa martwych i chorych zwierząt.

Informację o znalezieniu 60 ton podejrzanego mięsa podał łódzki oddział telewizji publicznej - TVP3. Według informacji telewizji właściciel ubojni zamurował część magazynów, w których pozostało około 60 ton mięsa.

Krzysztof Kopania, rzecznik łódzkiej prokuratury, na antenie TVP3 potwierdził, że na terenie zakładu znaleziono magazyny, a w nich mięso bez certyfikatu pochodzenia.

Mięso kontrolowane wcześniej, po wykryciu padliny w transporcie bydła, pochodziło od zwierząt chorych.

Damy ci więcej - zarejestruj się!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki